Alt du legger ut på facebook er en bevisst handling.

Noen kaller det intuisjon, jeg kaller det kunnskap. Det å lese andre mennesker med automatikk. Det å se hvorfor de legger ut det de legger ut, uten at de egentlig er klar over det selv. Derfor er jeg også veldig bevisst når jeg legger ut ting på nettet selv. Det er alltid noe jeg vil oppnå med det jeg legger ut, og sånn er det for alle.  Bevissthet rundt dette er faktisk et fantastisk verktøy for å lære seg selv å kjenne bedre, og kanskje ta tak i en del issues man ikke ser at man har, før man blir bevisst på det.

Du deler av entusiasme, sinne, frustrasjon, sorg, glede, men det er alltid noe du vil oppnå ved å dele. Er du bevisst på hva du er ute etter når du deler ting på Facebook?

Hva deler du og hvorfor?

Når vi legger ut noe på facebook så er det noe vil vil fortelle. Noe vi ønsker oss. Enten en reaksjon fra noen. En beskjed som blir sendt ut. En handling som skal føre til at vi får noe i retur, osv. Ingen gjør noe bare for å gjøre det. Vi mennesker er ikke skapt for å bare gi, vi er dyr som forventer å få noe i retur, eller som gjør bevisste handlinger for å oppnå det vi ønsker oss.

Du trenger ikke være stjerneforsker for å tyde hva mennesker er ute etter når du studerer facebook statusene deres. Eller meldingene de sender i grupper. Har du litt kunnskap om mennesker, er det ganske lett å gjennomskue hva som ligger mellom linjene. At bloggere er blitt godt på å ha bra overskrifter som gir klikk, handler om at de er gode på å forstå psykologien som ligger bak hver og en av oss. Nysjerrigheten vi har og hva deres målgruppe ønsker å lese om.

Jeg elsker å følge noen av facebook vennene mine fordi de deler og legger ut så mye nyttig for meg. Linker med inspirerende artikler, bilder fra morsomme opplevelser de har hatt. De gir meg noe av verdi, og jeg prøver å gjøre det samme.

Bevissthet rundt hva jeg deler og hvorfor jeg deler det er blitt viktig for meg.  Samtidig vet jeg at hadde jeg endret litt av min delemåte hadde flere likt meg. Flere hadde heiet meg frem. Flere hadde fulgt meg. Så hvorfor gjør jeg ikke de bevisste valgene som vil gi meg nettopp dette?

Deler du av de rette grunnene?

Jeg deler ikke for å bli likt, jeg deler for å nå frem til de rette menneskene. Mennesker som ønsker noe mer av livet sitt. Mennesker som ønsker å jobbe sammen med meg, eller ansette meg. Mennesker som har lagt fra seg drama og baluba eller som ønsker å legge fra seg drama og baluba.

Jeg deler også for å skape den endringen jeg ser er nødvendig hos mange, slik at det blir en bedre balanse på det feltet jeg har mitt hovedfokus. Nemlig kjærligheten.

For at flere mennesker skal finne den gode og trygge kjærligheten, må flere mennsker ta tak i seg selv og slutte å dele for oppmerksomhet og bekreftelse.

Vi snakker mye om at det du sender ut det får de i retur, og dette har vist seg å stemme ganske ofte. Hvis du legger ut sitater om at drama ikke er velkommen til ditt liv og bla bla bla så tiltrekker du deg menneskene som har det på samme måte som deg. Andre som opplever mye drama i sitt liv og som er lei av det. Når dere menger dere med hverandre kommer dere ikke ut av den sirkelen dere er i og vil fortsette å møte de samme menneskene dere har møtt før, og oppleve det samme som dere har opplevd før.

Velger du derrimot å droppe snakk om drama, ikke la deg påvirke av de dramatiske menneskene og søke andre type personligheter, så vil du også oppleve at drama rundt deg forsvinner.

Jeg lever og ånder for at folk skal utnytte sitt potensiale. At de skal forstå sin verdi og fremheve denne. At de skal tørre å ta tak i de tingene de ikke liker ved seg selv, og bli den personen de egentlig ønsker å være. Den personen de ofte fremstår som at de er, selv om de ikke er det.

Kanskje starter det hele med å stille oss selv spørsmålet:

-Hvorfor deler jeg det jeg deler, og gir det meg det jeg ønsker å oppnå ved å dele det?

Bevissthet er utrolig viktig, og burde vært et eget fag på skolen. Bevissthet, kommunikasjon, selvfølelse, selvtilitt, mentale verktøy for å styrke oss mot alt det trøkket som sosiale medier gir oss hver eneste dag.

Vi er et samfunn i endring og det å ha kunnskap om hvem vi er og verktøy til å kunne tyde andre, er så utrolig viktig.

Jeg deler mine beste verktøy her:  https://anehagen.mykajabi.com/p/elsk-deg-selv-pa-30-dager

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *