De 4 viktige tingene du må spørre om når du leter etter kjæreste:

Hva ser du etter i ett forhold?

Dette er ett stort spørsmål ikke sant?

Det kan være overveldende når man kjenner etter, og skal finne ut hva som er viktigst for en når man skal treffe en partner. Hva bør man egentlig ha fokus på når man skal lete?

Det er ofte lett å henge seg opp i ting som ikke har betydning fordi man tror at slike ting former ett menneske slik at det er slik vi ser etter.

Feil fokus gjør at man kaster bort mye tid på å prøve å treffe noen som man kanskje ikke vil passe sammen i det hele tatt.  Noen som man tror vil inneha de kvalitetene man ser etter men som ikke har det i det hele tatt når man blir bedre kjent.

Jeg er sikker på at jeg har fått så gode resultater på min matching, fordi jeg har hjulpet mennesker åpne seg opp for å finne en person som virkelig passer til dem på ett dypere nivå enn det overfladiske vi i dag kanskje ser på som viktigst.

Ja, det er fint å ha en partner som vil leve det samme type livet som man selv vil og som har de samme interessene som man selv vil, men det viktigste er at man finner en partner som får frem det beste i en og som man er trygg på.

Tillit og selvfølelse er vesentlige ting å ha fokus på, og de to tingene kan komme i mange forskjellige former og fasonger. Det handler om hvordan dere kommuniserer med hverandre og hvor ærlige dere klarer å være med hverandre. Hvor gode dere er til å snakke om hva dere frykter og samtidig hva dere drømmer om.

Men det er enkelte ting som er såpass vesentlige at du MÅ ta hensyn til de når du skal lete etter en kjæreste. Noen har flere vesentlige ting, jeg har kun 4.  Disse får du her:

Barn/ikke barn.

Har du f.eks bestemt deg for at du ikke vil ha flere barn, eller vil ha barn, så er det viktig at du ikke begynner å treffe folk som ikke vil det samme som deg.  Hvorfor starte en relasjon med noen som du vet på sikt ikke kan fungere?

Samtidig er det veldig viktig å være klar over at det med flere barn eller barn i det hele tatt er noe som kan endre seg over tid, og pga energi med en partner. Jeg har sagt NEI med store bokstaver til flere barn, fordi jeg liker friheten jeg føler når sønnen min er selvstendig, men jeg har ved flere anledninger vurdert det og vært villig til det, fordi jeg kjente at livet med ett barn med DEN personen faktisk kunne være veldig fint og at de 20 årene det innebærer faktisk kunne vært beriket med ett barn sammen med han.

Flyttbar/ Ikke flyttbar.

Hvis du bor på en plass som du aldri vil flytte fra, så nytter det ikke å begynne å involvere deg med noen som ikke vil flytte til deg. Personen vil mest sannsynlig ikke endre mening og du har kastet bort masse tid på en relasjon som selv om den var fin der og da, ikke gir deg det du vil ha videre. Man kan si at – ja men det var jo en fin opplevelse, men samtidig så kunne du hatt de fine opplevelsene sammen med en person som du også var sammen med i dag.

Religion/politikk/holdninger.

Vi alle har ting vi liker hos andre mennesker når det kommer til deres holdninger og verdier. Hva kan du akseptere og ikke akseptere hos en partner? Hva ønsker du at en partner skal like og akseptere hos deg? Er du troende er det viktig for deg at partneren din også er det? Er du såpass mye opptatt av politikk at det vil ødelegge for deg hvis partneren din har ett annet politisk syn enn deg?

Disse tingene er veldig viktig å ta hensyn til. Mye viktigere enn vi ofte tenker over. For hvis du faller for en person kan det være lett å overse slike forskjeller, som på sikt vil føre til manglende respekt. Det å respektere partneren er vesentlig for at ett forhold skal vare og selv om det går ann å respektere at han har forskjellige meninger, er det vanskelig å respektere at partneren har meninger man ikke klarer å respektere. Som rasisme, eller andre vesentlige holdningsforskjeller.

Forhold til sex. 

Jepp, jeg vet det er vanskelig å snakke om, men du MÅ faktisk ta den praten. Og du må stole på at den andre også er ærlig når personen svarer deg. Hvor ofte og hva slags sex man liker er en så stor del av det å være sammen at det MÅ tas hensyn til. Det nytter ikke å late som om man er mer seksuell aktiv enn man er, bare for å få en person på «kroken». Da må man heller finne en person som har behov for samme mengde sex som en selv.

Det handler ikke bare om sex, men det handler også om seksuell energi. Seksuell energi er energien mellom dere som par. Lidenskapen mellom dere og hvordan er den fra starten. Har dere de samme behovene for nærvær og det å være sammen? Liker begge å ta på hverandre like mye eller like lite? Hvor åpen ønsker du å være med partneren din og får du dette fra den du møter? Har du enkelte seksuelle preferanser som kanskje skiller seg ut fra «normalen» så er det viktig at du har fokus på disse og finner en partner som kan oppfylle disse preferansene for deg.

Seksuell energi – bindeleddet!

Vi kan si hva vi vil, men seksuell energi er grunnen til at par blir sammen. Det er også grunnen til at mange blir sammen på tross av. Det bare ER noe mellom dem som gjør at uansett hvor ulike de kanskje er, eller hvor mange ting de har som irriterer den andre, så er det ett usynlig bånd der som bare gjør at disse tingene blir uvesentlig når det kommer til stykke.

Det er det jeg mener du skal se etter. Det er det jeg mener du skal lete etter og føle etter. Det er den energien som er magien i relasjonen, eller den berømte kjemien om man heller vil kalle den det.

Men som sagt, det er kanskje andre ting som er viktigere for deg enn disse tingene. Ting som du må ta i betraktning for å finne den rette for deg. Noen er opptatt av økonomi, struktur, høyde, livsstil, klesstil, you name it. Det er mange krav. Disse over er mine som jeg bruker når jeg matcher. Så kan jeg vurdere å legge til andre som kundene har fordi det virkelig er viktig for dem.

Så det store spørsmålet er:

Hva er viktigst for deg når du skal finne den rette for deg? 

 

Dette innlegget finner du også inne på www.bedredating.no nettstedet for deg som vil finne den rette for deg. Det er gratis å registrere seg. Du finner også denne inne på onlinekurset «Bli din egen matchmaker» som du kan få tilgang til en rimelig penge.

7 Comments

 1. Hei!
  Eg har lese det du har skreve her og er einig i da meste,men eg for min del er open for alt,har ikkje nokon hemeligheit.
  Eg foretrekkjer ei jente/dame som ikkje er kravstor,er ryddig,snill,god,glad i sex,likar da meste av mat,dyr,naturen,for dette er den personen eg er,og så må ho vere økonomi.ikkje kjøpegalen,glad i blomar,sosial med måte,og helst ikkje vere alt for knt til borneborna sine og flyttbar,eg er lei av og flytte.
  Har ho hus kan ho leige det vekk i byrjinga når me blir saman og sjå korleis det går med oss,og kansje selje etterkvart.
  Ho kan gjerne vere tryg.men ikkje ha eit for stort prob.med det og vere tryg.men ho kan også vere slik at ho kan arb.og ho må kunne ha førarkort.
  Det var litt om det eg har forslag om ynskjeleg partnar kan vere,for eg er ein kansje for snill mann og lett og utnytte,men eg har lært etter ein del år,so det er ikkje så lett lenger,hehe.

  1. Hei Carl Anton, og så fint at du deler hva du ser etter. Kanskje noen damer som leser dette vil ha kontakt med deg og se om dere passer sammen. Da kan de sende meg en mail og så kan jeg videreformidle kontakt. 🙂 Fint at du vet hva du vil ha. Det er det viktigste.

   Ha en fortsatt flott uke 🙂

 2. Hei,
  Leste dette av interesse og kommet til at kanskje dette er noe for meg.
  Søker derfor etter oppegående slank norsk frøken mellom 35-50 for bekjentskap som kanskje fører til noe mer. La meg si noe om meg selv. Jeg er en enkel sjel,høy ,slank som nå har vært singel i flere år. Klassisk,sporty og liker jo raske sporty biler og båter. Bor i Oslo på vestkanten og har ikke tenkt å flytte på meg. Sitter for det meste på kontoret og fornøyd med det! Noe sier meg derimot jeg søker feil steder på byen,og litt lei av å fly på nattklubber. Selv om jeg visstnok er kjekk( har drag på damer) så er jeg kresen!

  1. Hei Robert og så fint at du tenker at det å bli satt opp på date av noen andre kan fungere for deg. Det er utrolig mange flotte og bra damer i datingklubben min som jeg kan sette deg opp på date meg hvis du ønsker det, og til høsten er det mingletreff eksklusivt for de som er med i klubben. På den måten vet man at alle som er der har det bra med seg selv og er ute etter noe langvarig. Kan du ikke sende meg en mail på [email protected] så kan jeg gi deg litt informasjon om hvordan det fungerer? 🙂

   Ha en nydelig uke! 🙂

 3. Hei Ane..Interressant lesing dette her syntes jeg..Føler meg sååå(evig) single jeg nå..Har jo vært det en stund,og er ferdig med tidligere forhold.Er jo derfor jeg er på siden din.Jeg har akkurat fylt 40 og har ikke barn..Søker ei som helst er yngre enn meg og gjør ikke noe om hun er høyere enn gjennomsnittet da jeg er 1.93 høy selv…Jeg er slank og mørk(er halvt norsk/sydeuropa) og den sydeuropeiske delen hos meg er nok den mest fremtredende utseendemessig,men jeg er jo født og oppvokst her i norge og er helt norsk inni meg..Er ikke særlig religøs av meg,men er jo litt ‘spirituell’ av meg..Ellers liker jeg å trene(har ikke superkropp,men normal) natur&foto,hester og er hobbysalmaker….Jeg er født i jomfruens tegn og er en voksen,dannet og empatisk person..Sies at jeg er en kjekk og smart mann..Jeg digger det ‘erotiske'( JA,over snittet 🙂 og gjør ikke noe om hun jeg søker også gjør det….

  Tror ikke det finnes noe håp for meg allikevel jeg altså Ane..Men kunne godt tenke meg å prøve datingklubben din om det stemmer at det er så flotte damer der(veit ikke om jeg engang er medlem der,men i.o.m. at jeg får epost av deg innimellom så tror jeg at jeg er det??..Hvor/hvordan foregår forresten det mingletreffet..Jeg blir gjerne med???

  1. Hei! Så fint at du legger igjen noen spor og forteller litt om deg selv. Selvfølgelig er det håp for deg! Det er håp for alle! Du er nok registrert på MatchMe.no en felles registreringsside for alle som ønsker å kunne bli plukket ut av en matchmaker. Jeg har sluttet med matchmaking på den måten, og har nå denne klubben min som du nevner. Der må man alle betale for å bli medlem og så betaler man pr date jeg setter opp, eller man finner noen på egenhånd via mingletreffene som du også nevner. Disse kommer først i Stavanger og Oslo i September og så Oktober i Bergen og mulig Trondheim også. Det kommer helt an på hvor mange som melder seg på i løpet av sommeren fra de stedene 🙂 Jeg ser du har sendt en søknad så jeg sender deg en mail privat med svar på den.

   Ha en fortsatt flott Søndag. 🙂

 4. Kom over err stykke om impotens i går. Var mer vanlig enn folk visste. Er ikke i toppform selv. Hvor mange enslige som lide av dette sitter alene? Dem tør jo aldrig prøva seg på ei dama. Det er noe datingfirma overser. BE2. ACADEMIC SINGLE, OSV Med bare eliten. Har irritert meg litt dette. 😯😕😟

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *