Derfor bør alle single være glad for Facebook sine nye algorytmer!

Jeg er overbevist over at flere single ville funnet kjærligheten hvis de ble dyktigere på god dialog.  Det er Facebook også enig i og belønner nå alle som snakker med hverandre og skaper synlighet for andre. Jeg elsker det. Jeg elsker at facebook utnytter sin makt til å tvinge mennesker til å snakke med hverandre, ikke bare klikke liker pg scrolle og eksistere. 

Facebook er ikke så slemme som vi tror. De vil connecte oss med hverandre. La oss hjelpe dem!

Du belønnes for å snakke med folk, hvor fantastisk er ikke det?

Det er mange som sutrer over Facebook sine skiftende algorytmer. De som ønsker å markedsføre sine produker eller at så mange som mulig skal se selfiene deres er frustrerte over manglende synlighet.

Samtidig tenker jeg – er det virkelig DET vi ønsker at skal komme høyt opp i feeden vår? Poster fra bedriftseiere som vil at vi skal kjøpe noe, og selfier tatt av oppmerksomhetsyke mennesker som egentlig ikke har godt av det?

Facebook er inne på noe vesentlig bra og jeg digger det. Fra før har de lagt det opp til at mennesker som møtes i virkeligheten får større synlighet av hverandre på sosiale medier som er koblet sammen. Har du f.eks lagt til noen på Facebook, som du er på en date med, og så fortsetter å snakke med, så vil den personen være mer synlig for deg på instagram og facebook. I tillegg blir du ekstra «belønnet» hvis personen og du har vært på en date nummer to, eller i det minste på forskjellige steder i den virkelige verden samtidig.

Det kan være utrolig frustrerende hvis du har datet noen og facebook har koblet dere to som en «potensiell match» og så slutter dere å treffes. Han eller hun vil være mest synlig på dine poster (hvis personen liker) i laaang tid. Beleve me – been there done that.

Samtidig er det utrolig fint at «Connecting people» har blitt en greie igjen.  Jeg ønsker at mennesker skal treffes og lære av hverandre. Jeg ønsker at mennesker skal ha mer dialog i det virkelige liv og på nett.  Jeg ønsker at vi skal bli flinkere til å se hverandre gjennom gode samtaler kontra å se hverandre via bilder med perfekt belysning eller så mange filtre at vi ikke kjenner hverandre igjen.

Dette vil også facebook.  Heldigvis.

Så hvordan fungerer dette i praksis?

På nyåret startet Marting Eng og jeg et foredrag som heter «Hvorfor jobbe med nettverk?» Vårt mål er å cvonnecte mennesker med hverandre og gi de som vil tips til hvordan øke sitt eget nettverk, enten for å få seg en ny jobb, utvikle seg som menneske eller få en kjæreste.

Under foredraget deler vi hvordan Facebook tenker og hvordan vi ved å forstå dette kan skape større synlighet og stjerner i boka – kontra negativ omtale som ekstremt mange av oss har får i dag.

Vi har testet dette ut i praksis og det funker som fjell.

Når du begynner å ha fokus på HVA ER VERDIFULLT FOR ANDRE så får du også en annen synlighet på postene du legger ut. Det handler også mye om dialog og hvordan dialogen utarter seg. Hvor mange blir med i samtalen? Ikke bare hvor mange kommentarer kommer det, men hvor mange tagger hverandre og hvor mange snakker med hverandre. Er det en monolog eller en dialog?  Eller hva med en triolog eller tetralog? ( Monos betyr alene/ensom på gresk.  dio er to på gresk – tria er tre, tessera er fire og logos betyr ord men også mening på gresk, you get the picture)

Skap engasjement blant andre mennesker og bli en superstjerne på Facebook rett og slett!

Det er visse kjøreregler som er smarte å huske på…..

  • Du straffes for å bare scrolle når du logger deg på Facebook.
  • Du straffes ved å bare klikke liker på bilder /poster
  • Du straffes ved å ikke følge opp kommentarene dine. Enten i egne poster eller andres poster.
  • Du straffes for å ikke skape dialog når du kommenterer ved å legge inn et spørsmål eller noe som gjør at den andre kommenterer tilbake igjen.

På samme måte belønnes du som sagt, for å skape dialog, og for å bruke Facebook til annet enn å bare sitte å scrolle og glo.

Om 14 dager skal Martin og jeg tilbake til Stavanger og da skal vi gi mange eksempler på hvordan vi gjør dette i praksisk og vi skal måle effekten av dette.  Jeg har nemlig bestemt meg for at alt jeg poster på min bedriftside skal være bra med tanke på hva facebook ønsker av meg.

Jeg har hatt fokus på privatsiden min i det siste og sett resultater der, nå skal jeg gjøre det samme med bedriftsiden min og se hva som skjer da.

I tillegg vil vi etter forespørsel dele konkrete eksempler på hvordan ta kontakt med noen på rett måte for å starte en relasjon utenfor sosiale medier, og i ettertid på sosiale medier med en verdi på synlighet.

Likte du denne posten? Del den gjerne med andre. Kjenner du noen single som er frustrerte og lei av å være singel? Tips dem om www.anehagen.com

Tips også om eventet Martin og jeg skal ha i Stavanger den 16 April: https://www.facebook.com/events/971259613047422/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *