Det damer må forstå når de ønsker seg en gentleman.

Jeg og en venninne er ute og tar et glass vin og bare koser oss en helt vanlig Onsdag. Jeg vil feire at jeg endelig har funnet drømmeleiligheten og hun vil feire at hun har bestemt seg for å satse på noe hun har drømt om lenge. Sammen vil vi skåle for Per Fugelli som har bidrat med så mye bra den tiden han var her. Det å gi litt mer faen og tørre være seg selv. Det å leve i nuet og ta ting som de kommer. Prøve for å feile for å lære. Min levemåte som jeg er blitt så glad i.  Men når vi skal gå sier hun noe som gir meg mulighet til å blogge litt igjen.  Det blir en forsinket start på kvinneuka etter manneuka, men bedre sent enn aldri. 

 

Hvorfor behandler menn deg på en annen måte enn meg?

Vi er på vei mot bussen når hun stiller meg spørsmålet. Jeg skjønner ikke helt hva hun mener, før hun begynner å fortelle meg om refleksjonene sine over kvelden med meg og menn som hovedobservasjoner.

Når vi kommer inn døra så var den en mann som nesten løp mot oss for å holde oppe døra for oss. Når vi stod inne for å finne plass kom det en mann bort høflig og sa at vi gjerne måtte slå oss ned ved dem, de skulle gå snart uansett og de hadde jo ekstra stoler.  Vi fikk ikke satt oss ned før han spurte om vi ville ha noe å drikke, på tross av at de skulle gå når de var ferdige med å drikke, og de gjorde det også. De gikk og ønsket oss en fantastisk kveld videre. Ingen sleipe kommentarer, ingen kjøp av drikke for å få noe igjen.  Når jeg skulle på toalettet gikk menn vekk fra «veien» for at jeg kunne komme forbi og smilte hyggelig og nesten bukket når jeg passerte. Hun hadde vært helt målløs over hvordan menn behandlet meg og lurte på hva i alle dager det var jeg egentlig gjorde. De behandler deg som om du er en veldig viktig person. Er du blitt superkjendis eller hva er det?

Jeg måtte le godt når hun sa det for jeg legger jo ikke merke til det i den grad lenger, men hun har helt rett. Menn behandler meg veldig bra. Det er flere år siden jeg møtte på en mann som var uhøflig eller ekkel i sin væremåte mot meg.  Langt fra slik som det var før, hvor menn tok for seg og ofte gav meg følelsen av at jeg var en ubetydelig dritt de bare skulle leke med.

Forskjellen på da og nå er ikke mennene, men det er meg.

Kvinner som mener at det er manko på gentlemen har en jobb å gjøre med seg selv. Det tør jeg å si fordi den jobben den har jeg gjort. Steg for steg og tåre for tåre.

Det å forstå at magneten som tiltrekker dårlige mennesker og dårlig oppførsel den er i oss, er det viktigste man kan lære for å få andre resultater i datingen.

Det er ikke bare dårlige menn der ute, på samme måte som det ikke bare er dårlige damer. Problemet er at vi tiltrekker oss det vi utstråler. Hvis vi ikke har det 100% bra med oss selv eller er i balanse, så utstråler man noe som gjør at man lett kan bli offer for dårlig behandling.

Respekt er det som står som en vesentlig greie i helheten her. Hvis folk respekterer deg så behandler de deg bra. Hvis de respekterer deg, så ser de opp til deg, og vil imponere deg. De ønsker at du skal like behandlingen de gir deg og de prøver å tilfredstille dine behov for å sette pris på det at du er sammen med dem eller gjør noe for dem.

-Men hvordan utstråler man det til ukjente, spør hun.

Og det er et godt spørsmål, samtidig er svaret også veldig enkelt. Det har med hele deg å gjøre. Utstrålingen din reflekterer hvordan du har det med deg selv. På en dårlig dag er jeg sikker på at jeg kunne fått døra slengt i fleisen av en mann, eller blitt dulta borti alle mennene som kom i min vei mot toalettet. Fordi jeg er så lite tilstede i øyeblikket og er mer opptatt av nevrotiske eller sinte tanker i hodet enn å bare leve i nuet som er.

Når jeg ser kvinner som er ute hvor skepsisen i dem flyter rundt i lokalet har jeg lyst til å be dem gå hjem å ta seg en pære, eller ta en tequila der de er for å bedøve hjernecellene litt.

Det er ingenting som er verre enn sure bitre kvinnfolk som har bestemt seg for at alle mennene i lokalet er idioter som bare er ute etter å komme ned i trusa på hu.

Spesielt ille er det fordi jeg vet at jeg har vært sånn jeg også. Jeg kjenner meg så utrolig igjen i tankegangen, holdningen og ikke minst behandlingen jeg fikk den gangen. Selvoppfyllende profeti delux.

Så hva skal man gjøre, som kvinne for å bli behandlet pent?

Du skal gå inn i deg selv og analysere deg selv som menneske. Du skal tenke på hva du tenker om andre mennesker med automatikk og hvor skadelig det egentlig er for deg. Det å ha negative tanker om andre, gjør noe med oss. Det å snakke nedlatende om andre, det gjør noe med oss. Vi sier at det du tenker det tiltrekker du og det er faktisk mindre vas enn man skulle tro.

Hvis du har en tanke om at alle menn er drittsekker så er det drittsekkene du møter på. Samtidig kan det godt hende at samme fyren ville holdt opp døren for meg, eller ville tatt godt vare på meg, fordi jeg utstråler noe annet enn det du gjør.

Det handler om oss kvinnene også. Ikke bare mennene. Det handler om hvordan vi oppfører oss mot dem og hvordan vi møter dem fra første stund. Når jeg møter en mann for første gang prøver jeg å være ydmyk og mottagelig.  Få han til å føle at jeg synes han er interessant og lytte til han med entusiasme. Ikke fordi jeg spiller ett spill men fordi jeg helt ærlig er veldig opptatt av mennesker og deres historier. Jeg liker å bli kjent med mennesker og møter mennesker med en nysgjerrighet som jeg tror får dem til å føle seg vel rundt meg.

Og så smiler jeg masse. Jeg smiler så mye som mulig og møter mennesker med smilende øyne og smilende munn. Jeg sier hei og takk og nikker pent når noen gjør noe fint for meg. Jeg roser dem fordi de behandler meg pent og viser at jeg setter pris på det folk gjør for meg.

Sist men ikke minst, jeg tar det ikke som en selvfølge at jeg skal bli behandlet bra. Jeg forventer ikke at jeg skal bli behandlet bra. Mine forventninger handler om meg selv og hva jeg forventer av meg selv som menneske, ikke av de jeg møter på min vei. De får eie sin egen oppførsel og være slik de ønsker å være.

Ja, noen ganger gir jeg klar beskjed hvis jeg føler meg dårlig behandlet. Og jeg kan gi folk så det jomer etter når det gjelder visse handlinger. Men for det meste så lar jeg folk som behandler meg dårlig være. Jeg orker ikke lage drama og styr som gjør at min energi blir dårligere og tankene mine får mer negativ fokus. Det beste er å snu det andre kinnet til og la karma få jobbe i fred og ro.

Det er ikke så ekstremt vanskelig å bli behandlet bra, som noen tror, men det krever selvinnsikt og det krever at man går noen runder med seg selv – jevnlig! Du må vite hvem du er og hvordan du skal behandle andre mennesker for at de skal behandle deg slik du vil bli behandlet. Det er en evighetssirkel det der. Det du utstråler det får du. Det du gir det går du igjen.

Hvis du ikke blir behandlet bra av en mann, så kan det hende at du må gå noen runder med deg selv. Hva utrstråler du? Hvordan har du det med deg selv? Respekterer du deg selv slik at andre vil respektere deg?

Ta gjerne kontakt hvis du kjenner at dette innlegget stikker litt og du vil snakke litt om det. Ingenting er bedre for meg enn å kunne bidra til at flere ser hvor mange flere gentlemen vi har der ute, enn vi tror.

 

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *