Dette gjør kvinner feil når de leter etter mannen i sitt liv.

Det er et tøft marked for kvinnene der ute. I alle fall for de som er ute etter en mann av de bedre utgavene. Det er stor konkurranse om disse mennene og det glemmer kvinnene dessverre alt for ofte. Det blir alt for mye fokus på hva de vil ha kontra hva de selv kan tilby. Som en helhet. 

.

Når hun vil møte han med stor H.

I Bergens Tidene kunne man i forrige uke lese om to single i 50 årene som leter etter sin livspartner.

https://www.bt.no/btmagasinet/i/82qj2/Den-store-kjarestejakten

Artikkelen viser et veldig realistisk bilde av hvordan det er for mange single i den alderen i dag, og selv om det ikke kommer godt nok frem i artikkelen hva som er problemet, så er det veldig klart å tydelig for meg. Kvinnen i artikkelen har helt feil fokus når hun leter og det virker som om matchmakeren famler i blinde.

Å ha lister for å bli bevisst på hva man ser etter er enormt nyttig, men det er enda viktigere å vite hva man skal sette som absolutt krav og ikke. Det er også viktig å ha fokus mer på det emosjonelle enn det pragmatiske. Utdannelse bør aldri være et absolutt krav. Det bør ikke høyde heller. Kvinner kan si hva de vil om at de ikke blir tiltrukket av menn som er lave eller som ikke har utdannelse, men jeg vet på bakgrunn av de matchene jeg har skapt at når det kommer til stykke så betyr ikke de to tingene noe som helst.

Vi benytter oss av slike krav fordi vi tror, ikke fordi vi vet. Vi tror at menn uten universitetsutdannelse ikke vil kunne tilfredsstille oss mentalt. Vi tror at en mann som er lavere enn oss, eller ikke høy nok ikke vil kunne gi oss følelsen av trygghet eller attraksjon som vi ser etter. Vi tror at hvis man ikke har samme interesser så vil man ikke ha noe å snakke om.  Vi tror og vi tror og vi tror.

Sannheten er at det er helt andre ting som er viktig å se etter. Andre faktorer som påvirker hvordan relasjonen skal være i det lange løp.  Men dette med kriterier er ikke den viktigste årsaken til at så mange kvinner i 50 årene ikke finner den rette mannen for seg…. 

Lille speil på veggen der.

Når kvinner har funnet ut hvem drømmemannen er og hva de skal lete etter, så glemmer de å se på hva slags kvinner en slik mann ønsker seg. De glemmer å se om de faktisk har det som skal til for å tiltrekke hans oppmerksomhet eller skape interesse.

Dette handler ikke bare om utseende men også om væremåte og utstråling. Hva slags følelse skaper du hos han du møter? Hvordan får du han til å føle seg sammen med deg, og er han stolt av å være der sammen med nettopp deg?

Kvinner må bli flinkere til å vurdere seg selv som kandidat kontra å lete etter kandidater som passer. Kvinner i dag har ikke råd til å tro de kan velge og vrake, selv ikke når de betaler en matchmaker 30.000 kroner for å finne den rette. Konkurransen er så stor og det er mange flotte kvinner om de få bra mennene som er.

Det blir litt som når du skal søke jobb. Du bruker kanskje ikke så mye tid på å studere stillingskravene på de jobbene du tenker er en grei jobb å ha for ha en jobb, som du gjør når du finner drømmejobben. Finner du drømmejobben er det viktig for deg å tenke over hva du tror de ser etter. Hvilke kvalifikasjoner de krever eller ønsker. Hvorfor gjør ikke kvinner det samme når de skal finne drømmemannen?

Hvorfor stiller de seg ikke  spørsmålene som er viktig?

  • hva tenker jeg at han ser etter hos en kvinne?
  • Hva er en drømmekvinne for han?
  • Har jeg det han ser etter?
  • Er det noe jeg kan gjøre for å eventuelt bli det han ser etter?
  • Hvilke egenskaper ved meg kan jeg ha fokus på fordi det kan selge meg inn hos han?

Husk at menn er visuelle. De tiltrekkes av vakre ting. Men selv om du kanskje ikke ser 10 år yngre ut enn du er, eller kanskje ikke har det vakre utseende som gir deg en fordel, så er det andre ting du kan fremheve ved deg selv for å skape tiltrekningen.

Krevende kvinner er det verste menn vet!

Mitt supertips når jeg rådgiver kvinner er holdning. Har du en positiv holdning både til deg selv og livet skårer du høyt hos menn. Utstråling og glimt i øyet med en lekenhet og enkelthet gir menn gode følelser når de er sammen med deg, og det igjen gir dem ønske om å være mer sammen med deg for å få de samme følelsene.

Har du ditt hovedfokus på hvordan han skal behandle deg og hva du skal få av han, så bør du se ut som en supermodell for å opprettholde interessen hans.

Men senser krevende kvinner på mils avstand og bare hvordan du er når du møter han for første gang er med på å skape en avgjørelse i han om du kan være noe han vil se mer til eller ikke.

Husk at menn ofte har en bagasje som består av krevende kvinnelige relasjoner. Relasjoner hvor de aldri følte de levde opp til kvinnens forventning av dem. Hvis du da passer på å ha en leken og ufarlig tone med dem så vil du ikke minne dem på det de har hatt, og dermed vil ikke forpliktelseangsten trigges.

Ved å ha det bra med deg selv, og ikke kreve noe av han du møter, vil du ha en større sjanse for en ny date enn hvis du har med deg problemer eller negativitet inn i første møtet.

 

Matchmaking en god løsning?

Mange kvinner har begynt å benytte seg av Matchmaking som en løsning på problemet. 70% av kvinnene som betaler for matchmaking lykkes med å finne drømmemannen på den måten. Disse kvinnene har det som skal til og er den type dame deres drømmemann ser etter, de trenger bare hjelp til å bli koblet opp mot han.

De resterende 30% kaster bort pengene sine og vil aldri finne den rette, uten at de begynner å bruke speil. De må gå i seg selv og analysere seg selv og forstå at de ikke kan få det de vil ha, ved å være den de er i dag.

Det er tøft å høre at det ikke er han men deg. Det er tøft å høre at for at du skal få det du vil ha, så må du endre mye ved deg selv. Alternativet er å forstå hva du kan få ved å være den du er.

Matchmakere i dag sliter med å tørre være ærlige med kundene sine, og det er noe jeg jobber mye med å ta tak i når jeg utdanner nye matchmakere.  Jeg forstår det, for det er tøft å si det som er nødvendig at blir sagt, men skal man ha resultater må man også være ærlige med kundene. Det er den eneste måten de kan få det de vil ha.

Konkurransen er hard. De kjekke 55 åringene vet de kan velge og vrake og biologien gjør at jo yngre og penere den de får er, jo større seiersfølelse får de over «byttet» sitt.

Dette er selvsagt ikke alltid det som passer dem in the long run, men det er det som gir en tilfredstillelse der og da. Og tilgjenngeligheten av damer gjør at fokuset blir på det visuelle mye mer enn det emosjonelle. Det er ikke hvordan hun vil behandle han som er fokuset hans, men hva hun får han til å føle av lyst og begjær som igjen gir assosiasjoner til den gangen han følte seg i sin beste alder. Han ønsker å føle det samme. Føle seg som da.

Godtebutikken Tinder gjør også drømmen om å få den fineste, smarteste og yngste så realistisk. Menn blir hekta på nettdating fordi de hele tiden ser noe penere – yngre – bedre som de tror er tilgjengelige.

Så hva bør du som er kvinne i 50 årene med høye krav gjøre? Tenk at du var den mannen og se rundt deg hva han kan velge blant. Er du en av de han ville valgt trur du? Hvis ja, da kan du fortsette å lete eller ansette en matchmaker for å finne for deg. Hvis ikke, så må du sette deg ned å tenke over hva du bør endre for å få den type mann du vil ha, eller kanskje du bør gå litt vekk fra det du ser etter og fokusere på en annen måte.

Konkretisering er viktig. Hvis du famler rundt i mørket slik kvinnene i artikkelen og hennes matchmaker tydeligvis gjør, så kommer man ingen vei. Det nytter ikke å bare komme seg på en date. Det må være med en person som det faktisk kan bli noe med. Det å gå på date for å gå på date er ikke å prøve alt, det er å kaste bort verdifull tid. Det er lett å bli desperat både som kunde og matchmaker når det ikke skjer noe, men det eneste det fører med seg er enda mer frustrasjon og negative følelser.

Jeg har de siste årene jobbet med å sertifisere nye matchmakere.  Jeg starter opp med ny matchmakingsertifisering i Januar.

I 8 uker skal kvinner og menn lære hvordan de kan bli dyktige matchmakere. Uke for uke går vi gjennom alle de viktige elementene som må være på plass og vi vil ha både teori og praksis som en del av sertifiseringen.

En hel helg skal vi ha hovedforkus på datingrådgivning og alle kvinner i Oslo inviteres til å bli med på et 5 timers seminar om hvordan finne drømmemannen som også er en del av matchmakernes utdannelse.

Mitt mål er at de matchmakerne som utdanner seg via meg skal vite hva de holder på med, og hele tiden ha et nettverk for å bli bedre og bedre for hvert år som går.  Det nytter ikke å gjøre slik som mange matchmakere i Norge har gjort. Bestemt seg for å bli matchmaker og tro at pga coach bakgrunn eller andre bakgrunner så kan de sette i gang å jobbe, og at hovedjobben bare er å få folk på date.  Jeg hadde jobbet som datingrådgiver i 8 år før jeg startet opp som matchmaker. I tillegg hadde jeg brukt 3 år på å tilegne meg kunnskap om yrke og benyttet meg av flere dyktige matchmakere som mentorer for å forstå hvordan det hele foregikk og hvilke utfordringer som fantes.

Å jobbe som matchmaker er krevende og det krever at du faktisk vet hva du holder på med. Du trenger å ha bunnsolid kunnskap for å kunne konkretisere og matche så godt som mulig. Og ikke minst være tøff og hard nok når behovet er der. Jeg pleier å si at jeg ikke klapper kundene mine på hodet, de tar kontakt med meg for å lære og få et resultat ikke for å få en bekreftelse på at det er alle andre det er noe galt med.

Kunne du tenke deg å jobbe som matchmaker, eller du ønsker å få hjelp til  å finne den rette for deg? Bor du i Oslo har du mulighet til å ansette den jeg anser som den beste matchmakeren i Norge nå, Anne G Søreide. Hun treffer du via Match Me eller via meg. Hun er dyktig fordi hun tør si det som er nødvendig og fordi hun er helt RÅ på rekrutering av passende menn.

Ta kontakt på [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *