Et godt tips for å få gode relasjoner og kjæresteforhold.

Vi glemmer ofte at vi alle er mennesker. Mennesker gjør feil og har utfordringer. Ingen er perfekte. På grunn av det, må vi klare å sette oss inn i andre menneskers følelsespekter og prøve å forstå hvor de kommer fra. Den gode dialogen hvor man setter sine egne sårede følelser til sidelinjen er utrolig viktig. Klarer du ikke det, vil du mest sannsynlig aldri kunne finne noen som passer til deg. Du vil mest sannsynlig gå inn i relasjoner med mye følelser, men desverre ingen fremtid.

Hvor flink er du til å være åpen for dine egne, og andres følelser?

Møter du nye mennesker med blanke ark?

Når man møter et nytt menneske, skal det være blanke ark. Du vet ingenting og du kan ikke ha noen gamle tanker som automatisk former det dere skal skape sammen. Du kan ikke forvente at personen skal forstå deg, lese deg, vite hvem du er. Du må derfor takle rare spørsmål som kanskje kommer pga følelser som usikkerhet, utrygghet eller sårbarhet.

Det er vanskelig å si hva man føler og tenker når man har møtt noen ny. Man er preget av tidligere relasjoner og vil ikke gjøre de samme feilene som før. Problemet er at dette er et nytt menneske. Det som har vært feil tidligere trenger ikke å være feil nå. Det du har vist av følelser som ble for mye for noen kan bli for lite for en annen.

Å være seg selv er derfor ekstremt viktig, og det må også bli satt pris på.

Hva gjør du når du blir krenket?

 

-Hvordan kunne du tenke dette om meg?

En automatisk reaksjon når vi blir anklaget for noe et at vi går i forsvar. Vi blir sint og irritert og starter en autmatisk prosess for å avslutte følelsene vi hadde for den personen. Vi vil ikke at noen skal tenke det verste om oss. Vi synes ikke at vi fortjener å bli anklaget for noe vi ikke har gjort. Vi vet hvem vi er og blir såret og lei oss hvis noen tenker noe annet om oss. Spesielt hvis det er noe vi selv ikke synes er ok.

Det er lett å la seg krenke. Lett å bli påvirket følelsesmessig av hva andre sier om deg, eller til deg. Samtidig handler dette ikke om deg, men om dem. De føler og det er noe man bør sette pris på, ikke avvise.

Vi har alle et lite barn inne i oss. Et lite barn som er redd. Redd for å bli såret, avvist eller forlatt. Når vi blir krenket hopper barnet i oss frem og går i forsvarsposisjon.

-Hvordan kan du tenke dette om meg? Hvordan kan du se meg og tyde meg på denne måten? Hvordan kan du glemme alt det fine jeg har gjort for deg og tro noe slikt om meg?

Ballen er i ferd med å rulle og utvikle seg til aggresjon og ofte også hat mot personen vi har blitt krenket av. Følelene tar overhånd, og kommunikasjonen handler om hvordan en selv følelser det, uten forståelse for hva den andre føler.

Hva var det som gjorde at personen kunne tenke noe slikt? Hva slags følelser har personen i seg som gjør at dette kommer frem? Hva er det barnet i den andre har opplevd som gjør at man må stille slike spørsmål?

 Sett dine egne følelser til side og prøv å forstå.

Par som har det bra er flinkere til å se kjæresten sin. De er flinkere til å forstå at utbrudd og reaksjoner kommer fra en plass. De er flinkere til å forstå at vi påvirker hverandre til å tenke og tro via våre handlinger, ord og også det fortiden har bragt med seg.

Du som menneske vil få en unik verdi ved å klare å ikke la deg krenke, men heller vise forståelse. Dine relasjoner vil få en helt annen form når du kan klare å sette dine egne følelser til side og forstå hvor den andre kommer fra.

Istedenfor å spørre -Hvordan kan du tenke dette om meg? mens du er sint, krenket og frustert,  så spør heller -Hva er det som har fått deg til å tvile på meg? I en rolig omsorgfull tone. Møt den andre personens følelser på en måte som vil skape en ærlig dialog og ikke bygge opp murene som vi fra før har vanskelighet med å la falle.

Lettere sagt enn gjort. Ja det er det absolutt. Vi er følelsesmennesker og vi reagerer med automatikk. Våre automatiske reaksjonsmønstre handler om våre erfaringer, vår tankegang og hvordan barnet i oss har det.

Samtidig er det veldig lett å bryte mønsteret ved å legge seg langflat, be om unnskyldning og ta dialogen på nytt. Si unnskyld og aksepter at vi er mennesker som gjør feil og vit at alt kommer fra en bra plass selv om det ikke føles sånn der og da. 

Når man har følelser for noen blir man sårbar og usikker før man er blitt godt kjent. Konflikter som oppstår da kan være med på å bygge en bedre grunnmur for relasjonen videre. Hvis man er villig til å møte hverandre med kjærlighet og forståelse.

Jeg har laget en liten nedlastning med 3 egenskaper jeg mener gir bedre relasjoner. Du kan jo laste den ned og se om du er enig?

https://anehagen.mykajabi.com/p/bedre-relasjoner

Del gjerne dette innlegget hvis du synes det er bra, og kommenter gjerne i posten på facebook eller linkedin som førte deg hit. Send meg også gjerne en mail på [email protected] hvis du har et tema du ønsker at jeg skal skrive om, eller du har et datingspørsmål du gjerne trenger svar på. Vil du lese mer om meg og hva jeg kan tilby av rådgivning så ta en titt på siden min www.anehagen.com

 

1 Comment

  1. Dette var ufattelig bra, det er jo nettop slik livet er. Vi har alle en fortid, en oppvekst, et voksenliv som har satt sine spor. Når to mennesker med ulike relasjoner og reaksjoner møtes, er det utrolig lett å bli såret/ krenket/ avise/ stikke av/ vil ikke åpne seg. Når den ene ikke kan eller vil prate om følelser, og heller ikke makter å vise dem. Da blir det vondt å være den som er åpen. Ingen forhold får livets rett når kommunikasjon, tillit og åpenhet ikke er tilstede. Du skrev så vakkert at hjerter og sjelen min ble varm. Takker deg ♥️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *