Forhold eller singel? Dette kan være nyttig å lese om valentine’s day!

Valentine’s day nærmer seg med stormskritt. Hjertene begynner å bugne over i butikkene. Facebook show-off’ene legger ut klissemeldinger og planlegger de beste valentine’s statusene. Noen single har allerede planlagt å legge seg tidlig og forsvinne når dagen er her. Noen i forhold begynner å få angst pga forventningene de tror kjæresten kanskje har til dagen. Det er ikke akkurat mye hygge rundt den dagen, hvis vi virkelig setter oss ned og tenker litt over den. Mye for show, lite for det dagen egentlig handler om.

Hva handler det egentlig om?

Jeg anbefaler alle å lese denne korte men presise artikkelen fra BBC:

What is Valentine’s Day, and how did it start?

Så egentlig handler ikke Valentine’s day om å gi kjærlighetserklæringer til den man allerede er sammen med. Det handler om å erklære sin kjærlighet til den man har lyst til å bli sammen med. De som er i ett forhold kan altså bare slippe angsten om å ikke leve opp til partnerens forventninger om roser, søte kort, middagsdater og annet påklistret som vi tror den andre forventer.

Forventningene når man er i en relasjon.

Vi tenker ofte at Valentine’s dagen er tøff for de single, og jeg vil snakke om singelstatusen litt lengre nede, men det er viktig å huske på at for enkelte i relasjon, er det enda vanskeligere.

Det er en grunn til at mange venter med å treffe noen de liker før etter at Valentines day er over. De ønsker ikke å ha dagen  hengende over hodet, redd for at det skal forventes at man skal gjøre noe. Angst for at den andre skal tolke det ene eller det andre ut i fra hva man gjør, eller ikke gjør.

Det er utrolig viktig at de som går å håper at partneren skal gjøre noe for dem, slutter med det med en gang. Det er utrolig usunt å forvente noe av partneren, og det er veldig sunt å tro at den andre forventer noe av en. Det at man gjør noe på Valentines day betyr ikke at man ikke elsker hverandre eller setter pris på partneren sin. Det betyr heller ikke at partneren ikke er romantisk.

Ofte forteller jeg de jeg gir datingråd til at de ikke må gi alt på første date. De må spare litt til senere. Og jeg snakker ikke om sex, jeg snakker om oppvartning, og innsats i selve daten. Hvis man skaper en helt utrolig date, så skaper man også forventninger om at alle dater skal bli like utrolige.

Så hva kan man gjøre i en relasjon?

Valentine’s day er en mulighet for at noen som liker noen kan få gitt beskjed om det.  De som allerede er i en relasjon, dater, treffes, henger, bør ikke bruke dagen til noe som helst egentlig. Det er butikkindustrien som har hypet opp Valentines day som en dag hvor man viser kjærlighet, for at de skal tjene penger. Ikke la dere lure, er mitt råd.

Bruk dagen på å komme litt nærmere hverandre og se om det er noe ved hverandre dere har glemt. For noen uker siden testet jeg ut de 36 spørsmålene med en jeg liker, og det var en utrolig fin øvelse og noe som kan være interessant å gjøre for å bli bedre kjent med noen. Jeg tenker at det kan være fint å gjøre for de som har vært i en relasjon lenge også. De har kanskje godt av å komme litt dypere inn på hverandre igjen, og får mulighet til det via denne øvelsen.

Ellers så er det viktig å ikke ta slike dager så høytidelig. Snakk med partneren din eller venner om forventninger og hvordan du har det. Vær tydelig på kommunikasjon sånn at de rundt deg respekterer dine følelser og behov.

De negative følelsene rundt singelstatusen.

Hysteriet rundt Valentine’s day har en veldig seriøs bakside. Vi kan avfeie det lett, fordi vi ikke er der selv, men den sårheten mange single føler når dagen nærmer seg, er faktisk noe vi alle bør ta litt mer alvorlig. Det er mange single som har det helt fint med det å være singel, men det er også mange som ser på sin egen sivilstatus og ordet «singel» som synonymt med «mislykket».

Det er mange negative følelser rundt det å være singel, og det er noe jeg personlig ønsker å få endret. Det virker kanskje rart når hoved jobben min er å hjelpe mennesker få seg kjæreste, men i mine øyne er det å være singel et valg og det bør bli sett på som et valg.

De som har det bra alene skal få lov til å føle en god følelse rundt valget sitt, uten at folk tror de egentlig vil ha kjæreste. De som ikke ønsker å være singel skal kunne be om hjelp til å finne en kjæreste uten at det skal bli sett på som at det er noe galt med dem pga det.

Det bør ikke være sånn at folk rynker på neste over at noen er single, eller at man sier

-Hvorfor er du singel, du som er så flott?

Det skal være et kompliment, men det kommer bare helt feil ut.  Hvis du er en av de som sier det, slutt med det. Spør heller personen om de ønsker seg en kjæreste eller ikke, og hvis de ønsker seg en kjæreste tips dem om Kongruent, og si at der kan de få hjelp til å finne de bra single.

Men tilbake til Valentine’s day. Hva skal man som singel gjøre når den dagen nærmer seg? Hva skal man bruke den dagen til, annet enn å synes synd på seg selv? Hvis man ønsker seg en kjæreste da vel og merke….

La den dagen være den dagen du tør å ta kontakt med noen du kanskje har lyst til å kontakte. Bruk dagen på å motivere deg selv til å skape endring i ditt kjærlighetsliv. Lag en liste over din drømmepartner, sorter ut hvilke egenskaper du ønsker deg, analyser om det er noe du bør endre ved deg selv for å kunne få en slik person. Gå litt inn i deg selv og bruk dagen på å komme ett skritt nærmere den kjæresten du ønsker deg.

Og har du noen du liker – ta kontakt. Send ett hjertekort eller noen søte ord og si at du benytter dagen til å sende noen ord fordi du synes personen er flott og fortjener litt oppmerksomhet, og hvis personen ikke har planer så hadde det vært hyggelig å tatt ett glass vin (eller noe du kjenner at du har lyst til)

Happy Valentiner dag fra meg til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *