Gjør du denne vesentlige feilen?

Vi har alle vært der. Noe går ikke helt slik som vi hadde håpet på. Hvordan vi reagerer med automatikk da, er det viktigste verktøyet vi har for å forstå hvordan vi har det med oss selv. Blir du skuffet? Hvem blir du i såfall skuffet over? Blir du sint? Hvem blir du i såfall sint på? 

Har du blitt sint fordi noen er mer opptatt av å ta bilder av maten enn av deg? 

Klandrer du andre for dine valg og dine avgjørelser?

En vesentlig feil vi gjør i relasjoner er å klandre andre. Vi tar ikke ansvar for våre egne valg og utfall som kommer etter at vi har tatt disse valgene. Uansett om noen andre har en medvirkende årsak til at ting ikke gikk som forventet så er det fortsatt du som har tatt valget og avgjørelsen som fører til de forventningene du eventuelt har.

Jeg har nettopp lagt opp som datingrådgiver og matchmaker. Ikke fordi jeg ikke lykkes med det, eller fordi jeg ikke synes det var gøy, men fordi jeg ikke kunne leve av de. I 11 år har jeg solgt meg selv billig. Av 95 kunder som har betalt for min matchmakingtjeneste eller betalt til et selskap der jeg var hovedmatchmaker så er det kun 4 som har betalt det en matchmaker egentlig bør ha for jobben. De fleste har betalt det samme som matchmakere i utlandet tar betalt for en time.  EN TIME! Det er faktisk helt sykt.

Skal jeg bli sint på mine kunder fordi de har betalt meg så lite? Absolutt ikke. Skal jeg bli bli sint på mine lesere og de som har konaktet meg, for alle de gangene jeg har gitt gratis råd, skrevet bloggposter og gitt av meg selv uten betaling? Nei.

Skal jeg bli sint på noen så må jeg bli sint på meg selv.  Men det blir jeg ikke. Jeg er stolt av meg selv for alt det jeg har bidrat med av lykkefølelse hos andre i disse 11 årene. Jeg er stolt av at jeg valgte å selge meg selv billig for å kunne hjelpe så mange som mulig. At jeg prøvde meg frem med nye konsepter som kunne ha en pris flere kunne betale og som kanskje kunne bidra til at jeg kunne leve av dette.

Pga alle de erfaringene jeg har fått i disse årene, fordi jeg har konsentrert meg om faget, har jeg nå fått drømmejobben. Det er verdt en halv million i gjeld og søvnløse og bekymdringsfulle netter. Det er verdt alt av dritt jeg har fått som jeg har lært masse av.

Forventningsavklaringen skal skje med deg selv ikke med andre.

Mange sier at forventingsavklaring er vesentlig for gode kunderelasjoner. At man skal konkretisere hva kundene kan forvente for at de ikke skal klikke i vinkel så ofte. I mine øyne bør kundene lære seg å senke sine egne forventninger og være mer realistiske. Uansett hva man får beskjed om at kan forventes.

Hvorfor? Fordi du er et bedre menneske når du ikke har forventinger til andre enn deg selv!

Dette jeg sier nå er så vesentlig. Det ble min største og viktigste endringsmetode og det er noe jeg hele tiden proklamerer for andre som jeg ser har behov for å få det bedre i livet sitt.

Når du treffer en ny partner kan det være fristende å si

-Hva kan jeg forvente av deg? Hva vil du gjøre for å gjøre meg trygg?

I stedenfor så bør du si

-Hva forventer du av meg? Hva kan jeg gjøre for at du skal føle deg trygg?

Vi må ta ansvar for våre egne forventinger og justere disse ut i fra hva som egentlig er lov å forvente av andre og ikke.

Mange spør meg hva de kan forvente. Hva kan de forvente av en ny partner? Hva kan de forvente av en de dater? Hva kan de forvente av jobben de har begynt på?

Ingenting!

Du skal sette grenser for deg selv, for hva du synes er greit og ikke, og du skal gi beskjed når du føler deg urettferdig behandlet. Men dette skal ikke komme pga noe du forventet av andre som ble annerledes. Det skal komme av noe du kjenner at ikke er rett for deg uten at du forventet noe mer eller mindre.

Jo mindre du forventer fra andre og livet jo lykkeligere blir du som menneske. Du setter pris på det positive på en annen måte ødelegger ikke for deg selv ved å skape negative følelser i deg selv.

Gjør det noe om man er negativ hele tiden?

Det der jævla glasset som enten er halvfullt eller halvtomt…

Du irriterer deg også kanskje over alle disse billedlige sitatene som viser oss negativitet og positivitet og livets levemåter. Men sannheten er at det er noe i det, og hvis du irriterer deg over det så kan det hende det kan være lurt for deg å tenke litt over hvordan du tenker – med automatikk. Fordi det er viktigere enn du tror..

Det er noe med det å se ting fra den positive vinkelen. Spesielt er det noe med å se på hvordan man tenker om det glasset med automatikk. Fordi det forteller mye om hvordan man har det med seg selv og hvilken sinsstemning man automatisk har i seg.

Det igjen sier mye om hvordan din psyke påvirker den fysiske delen av deg. Kroppen din og sinnet ditt henger sammen.  Jo tyngre sinnsetemning du har, jo tregere jobber kroppen din med å opprettholde din gode helse. Du får dårligere imunforsvar og du er lettere mottagelig for at virus og sykdommer setter seg fast.

Denne korte men pressise artikkelen er virkelig verdt å lese:  https://psychcentral.com/lib/how-does-mood-affect-immunity/

Og med dette ønsker jeg dere en fantastisk sommer! Dere kan nå meg på [email protected] hvis dere lurer på noe, og dere kan også følge meg på Facebook og instagram hvor jeg deler litt av livet mitt, hverdagen min og tankene mine.

Facebook: https://www.facebook.com/anehagenlove/

Instagram: https://www.instagram.com/anehagen_com/

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *