Hindrer frykten deg i å nyte eller finne kjærligheten?

Jo flere år jeg har jobbet med kjærlighet, og jo flere erfaringer jeg får, (både via kunder, og via egne relasjoner) jo mer synlig er hindringen som frykt skaper for oss, når det kommer til kjærligheten.

-Frykten for å ikke være bra nok.

-Frykten for å bli såret.

-Frykten for å bli forlatt.

Vi er blitt utrolig flinke til å lytte til frykten og gjøre handlinger som fjerner oss fra det vi kanskje egentlig ønsker oss.  Som oftest gjør vi dette helt ubevisst fordi det er noe vi gjør med automatikk uten at vi er klar over det. Det er som med mange andre mekanismer som vi gjør med automatikk. Vi vet at vi må fjerne hånden fra det varme vannet hvis ikke så får vi vondt. På samme måte gjør vi ting med automatikk når vi ser at vi kan bli såret.

De fleste ønsker innerst inne å finne sin perfekte partner, men disse tingene vi gjør med automatikk hindrer oss i å finne han eller henne.

Her er ett par ting vi gjør pga frykt, som hindrer oss i å finne kjærligheten:

 • Skaper konflikter eller poengterer feil og mangler slik at vi avviser personen.
 • Velger å aldri åpne seg skikkelig eller la noen få komme inn i sjelen.
 • Dytter personen fra oss ved å bevisst ikke investere like mye i relasjonen, slik at den andre går lei.
 • Lager unnskyldninger for å ikke treffe personen.
 • Overanalyserer og lager egne regler for hva som bekrefter interessen hos en annen og avviser når disse reglene ikke innfris.
 • Har ekstremt behov for validering og oppmerksomhet for å bekrefte at den andre liker en.

Når du ser hva du gjør er det også lettere å forstå hvorfor du gjør det. Vi velger ofte feil partner fordi vi vet at det ikke vil koste oss noe å miste de. Vi velger ofte å gå inn i det samme mønsteret fordi selv om vi vet det ikke er bra for oss, så vet vi hva vi får ut av det.

Det er så mange ting vi gjør, gang på gang, som vi egentlig ikke ønsker, men som frykten får oss til å gjøre.

Den eneste som kan stoppe oss er oss selv. 

Potensielle løsninger:

 • Neste gang du har lyst til å lage en konflikt for å fjerne deg fra noen du liker, så stopp opp og vær bevisst på hva du holder på med. Slutt å krangle, fortell heller hva du frykter og er redd for.
 • Neste gang du ikke tør å åpne deg så fortell deg selv at du ikke har noe å tape på det. Ved å ikke åpne deg vil du miste personen uansett. Gi det hele en sjanse og se at det ikke er så ille utenfor komfort sonen likevel.
 • Neste gang du bevisst velger å ikke svare på meldinger eller gi noen oppmerksomhet, gjør det motsatte. Send en melding. Vis litt oppmerksomhet. Oppretthold kommunikasjonen. Da har du i det minste gjort det du kan, og kan være stolt over at du har prøvd.
 • Neste gang du nok en gang er i ferd med å takke nei til en date, eller er i ferd med å avlyse, dropp det. Si ja, eller fullfør daten og la det bli nyttig kunnskap som kan føre deg ett skritt nærmere det du vil ha. Det koster deg så lite men kan gi deg så mye.
 • Neste gang du overanalyserer og bestemmer deg for at en person ikke liker deg fordi personen ikke har gjort sånn eller sånn, så stopp opp og bare la det ligge. Ta det som det kommer og konsentrerer deg om deg selv og hvordan du er i relasjonen. Ikke tro at du vet, når du faktisk ikke gjør det.
 • Neste gang du merker at du har behov for bekreftelse så gå inn i deg selv og spør deg selv hvorfor. Ta tak i din egen usikkerhet og ikke la den gå utover en annen og relasjonen du er i ferd med å bygge opp.

Jo mer bevisst du er på hva du gjør, jo mindre vil du gjøre av det. Og trenger du en pep talk rundt det så er det bare å ringe meg på 820 5 615.  Da får du snakke med meg med en gang og og vi kan kartlegge sammen og finne en god løsning.

I tillegg finner du flere artikler og gode tips på nettsiden «Bedre Dating». Det er helt gratis. Hvis du virkelig har lyst til å finne den rette for deg, så anbefaler jeg onlinekurset mitt «Bli din egen matchmaker» .Der får du en oppskrift på hvordan du kan finne den rette partneren for deg, i tillegg til  mange gode guider og løsninger når det kommer til det vi ofte gjør feil.

 

4 Comments

 1. har vel vært borti alle disse punktene opp gjennom livet og det er en balansegang på når skal du åpne opp og når skal du holde «kjeft». Noen liker at du åpner deg opp mens andre mister interessen fordi man har vært åpen og ærlig om ting man sliter med/eller har opplevd ting som på en måte har hatt innvirkning på hvem du er osv. Og lett å overanalysere og tolke hva den andre sier eller ikke sier og vi har alle behov for bekreftelse i hverdagen.

  1. Veldig sant det du sier Andre. I tillegg så er det lett å miste hue når man treffer noen man liker og kanskje blir intim med. Hormonene løper løpsk og det er lett å blir litt for ivrig. Om man skal holde igjen? Ja til en viss grad, fordi vi mennesker er forskjellige. Noen trenger mer tid enn andre før de tør å «sveve» mens andre hopper på sveve bølgen med en gang. Når det kommer til ting man sliter med så tror jeg det er veldig lurt å ta det i doser. Vi er blitt så selvstendige og har det stort sett veldig bra i dag, og da skremmer det oss hvis noen kanskje vil kreve noe av oss fordi de sliter. Det handler om hvordan man legger frem ting også. Hvis man liter men viser at det er noe man jobber med og vil få det bedre, så blir det noe helt annet enn hvis man ikke ser lyset i tunnelen på en måte. Jeg tror det viktigste er å være ærlig om hvordan man er og le litt av seg selv og alle de rare tingene som skjer med en når man liker noen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *