Hvis single slutter å gjøre dette, vil de finne kjærligheten raskere.

Min jobb som datingrådgiver, er å fortelle single det de kanskje ikke vil høre, men som er nødvendig for dem å høre, for å lykkes med å finne sin store kjærlighet. Det er mange som stusser over dette med kravstorhet og sliter med å forstå hva jeg mener når jeg sier at noen er for kravstore samtidig som jeg sier at det er viktig å sette krav. Hvor er balansen? Hva er rett og hva er galt? Hvordan setter man krav uten å være kravstor?

Blir du liggende våken om nettene i din relasjon, fordi du ikke føler deg respektert og beundret?

Dette gjør vi feil når vi leter etter den rette:

Kjærligheten er ubetinget. Kjærlighet handler om å støtte, motivere, engasjere og utvikle noe i positiv retning. Det handler om gode trygge og herlige følelser som får oss til å føle oss elsket, respekter og beundret.

Samtidig er de fleste av oss i relasjoner eller forelsket i noen som ikke gir oss disse følelsene. Vi setter mange krav før vi skal finne en partner, men når vi treffer noen er det som om disse kravene forsvinner i løse luften. Det tar noen millisekunder så har vi glemt alt vi skal se etter for at vi skal ha det bra i en relasjon, og det hele handler om hvordan vi kan få mer av den personen som har vekket noe i oss.

Vi kan ikke kreve noe fra noen andre enn oss selv, samtidig er vi ikke flinke nok til å sette krav på hva vi skal akseptere og ikke.

For noen år siden var det fortsatt slik at de fleste giftet seg fordi det var enklere å være to. I dag er det vanskeligere å være to enn en. Derfor er det også mange som velger å forbli single kontra å la noen slippe inn i livet deres. Premissene for kjærligheten er høyere og våre krav likeså.  Og det synes jeg er helt ok. Vi utvikler oss, vi tar vare på oss selv, vi har det ofte bra med oss selv, og dermed kan vi også ha større forventinger til noen som vi skal bringe tett innpå oss.

Samtidig er det ofte slik at vi aksepterer mye mer enn vi burde, og går på kompromis med oss selv, for å beholde noen som vi føler en dyp tilhørighet til. Vi mister hodet når hormonene begynner å løpe løpsk og alle de kravene vi har satt forsvinner i løse luften. Vi bygger opp følelsene basert på luftslott om hva vi tror dette kan bli, kontra hva det faktisk er. Hvordan personen oppfører seg her og nå, forteller noe om hvordan det vil fortsette å være, også senere.  Hvis du ikke kan respektere handlinger en person gjør i en tidlig fase, hvorfor skal du da gi relasjonen flere sjanser?

Mine intense opplevelser som lærte meg så masse.

Jeg har måtte ha mine såkalte «tween flames» for å kunne forstå meg selv og min egen verdi. Jeg har måtte falle hodestups pga små øyeblikk av det jeg lengter etter, som fikk meg til å overse helheten. De små øyeblikkene, som gav følelsen av å ha funnet den dype tilhøringheten, som min indre lengsel søker etter. Sekunder, minutter eller timer sammen med en person som vekket noe dypt og inderlig i meg. Og jeg ble hekta. Jeg ville ha mer. Nysgjerrigheten min ble vekket og lysten på helheten ble for stor.

Plutselig innså jeg at jeg nok en gang gikk på kompromis med meg selv. Nok en gang aksepterte jeg mye mer enn jeg egentlig har lyst til å akseptere. Følelsen av å ikke være viktig nok. Følelsen av å ikke bli respektert nok.

Jeg er god på å se dette når jeg ser relasjoner utenfra. Det er lett for meg å hjelpe kundene mine på rett vei når de begynner å vingle mot usikre stier pga lidenskapelig begjær.  Men å gjøre den jobben for meg selv har krevd enorme mengder med selvbevissthet.  Det har krevd enormt stor kjærlighet for meg selv.

Viktigheten med å elske seg selv mest.

Jeg maser mye om egenkjærlighet. Ikke fordi det er trendy eller inn i tiden. Jeg maser om det fordi jeg har sett hvor viktig det er for å ikke miste seg selv. Jo mer du elsker deg selv jo mindre dritt aksepterer du fra en potensiell partner. Jo mer du elsker deg selv, jo vanskeligere blir det for følelsene dine til å lure deg inn i noe som ikke er bra for deg.

Du må lære å sette deg selv og dine behov først. Du må lære deg å forvente å bli respektert og beundret like mye som du ønsker å respektere og beundre din partner. Gjensidigheten på disse to områdene er så viktig. Det er der man ser om man kan skape et forhold som vil være fint og trygt, og ikke urolig og utrygt.

Alle fortjener den gode trygge kjærligheten. Alle fortjener å ikke gå på kompromis med seg selv, eller akseptere noe fra partneren man ikke egentlig vil akseptere bare for å få små øyeblikk av det man lengter etter. Når du opprettholder slike relasjoner velger du å ikke ta i mot helheten. Du velger vekk noe fantastisk fordi du frykter at du ikke vil kunne få noe mer enn det du har opplevd i små øyeblikk der du er.

Er du slik som jeg har vært? Kjenner du deg igjen i det jeg sier? Har du lett for å rote deg inn  i relasjoner som egentlig ikke er bra for deg, men som gir deg noe, og derfor blir du? Da håper jeg at du velger å gjøre som meg, å sette ned foten. Si stopp. Si nok nå. Respekter deg selv nok til å ikke være med noen som ikke respekterer deg.

Den ekte kjærligheten kommer, jeg lover. Du må bare elske deg selv 100% først. Se din verdi og ikke la noen tråkke på deg, eller mangle respekten for deg. Fordi du fortjener det. Du fortjener å bli beundret og respektert og elsket slik ekte kjærlighet egentlig er.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *