Hvorfor hadde hun ikke selvrespekt når hun gikk inn i relasjonen?

Jeg bare digger spalten til Frode Thuen. Den hvor han svarer på spørsmål han får som gir oss innblikk i hvordan andre har det og føler og tenker når det kommer til relasjoner. Via jobben min opplever jeg det samme. Jeg elsker det faktum at jeg via jobben min har mulighet til å bidra til at færre må sende mailer til Frode Thuen fordi ting ikke ble som de ønsket. Men vil de lytte til rådene jeg gir? Vil de beholde bevisstheten når muligheten for en partner kommer? Vil de holde fast ved sine personlige krav i det prinsen står der og drømmen om relasjonen er innenfor rekkevidde?

Bevisstgjøring er så utrolig viktig, men også vanskelig å opprettholde når man forelsker seg.

Jeg personlig vet hvor vanskelig det er å holde fast og være realistisk. Når jeg trur at noe kan bli som jeg drømmer om er det lett for at jeg lar meg sveve. Ta masse initiativ for å få dette til å bli noe.

Det er den ballongen som kan fylles med luft for at den skal sveve. Jeg blåser og blåser, i full viten om at min luft alene ikke vil gi den relasjonen jeg egentlig ønsker meg.

Det er litt som det faktum at man ikke kan få noen til å elske en, bare ved å elske ekstra høyt. De vil like deg, og de vil føle seg smigret, kanskje til og med si at de elsker deg for å fortsette å få det du gir, men ingen elsker noen på ekte bare fordi de får dem til å føle seg bra.

Ballongen ( eller familien AS hvis vi skal kalle den det) bør fylles opp av luft via begge to for at det skal være noe ekte med gode fremtidsutikter. Begge må blåse like mye i ballongen i begynnelsen og ha ønske om å fortsette å blåse like mye senere også.

Tilbake til kvinnen i spalten.

Kvinnen i artikkelen møtte en mann. Hun forteller nå om alt hun har ofret. Alt hun har gitt. Alt hun har gjort. Hvor lite han har investert i relasjonen. Les hele her:

http://www.aftenposten.no/amagasinet/Hun-lar-ikke-hensynet-til-barna-stoppe-skilsmissen-605061b.html

Jeg kan se det hele for meg når det startet for 18 år siden. Hun møtte han. Hun forelsket seg i han. Han viste interesse og blåste liv i ballongen, hun tok supersats og fyllte opp resten av ballongen med ett utpust sånn at den begynnte å fly.

For å holde liv i ballongen som han egentlig aldri beviste at han ønsket å fylle opp, så fortsetter hun å blåse. Hun fyker rundt å blåser og blåser. For han så er det helt greit. Han investerer like mye i familien AS som han har blåst inn i selskapet i begynnelsen. Han har ikke noe å bevise for henne. Han gir ikke mer nå, enn han gjorde når de ble sammen. Hvorfor krever hun mer av han nå, enn hun krevde da? Hun elsket han jo da, som han var. Hvorfor ikke nå? Han er jo den samme.

Lovte han gull og grønne skoger?

Før en del av dere hopper inn gjennom data’n for å rive meg i fillebiter så skal jeg selvfølgelig sette det i perspektiv fra ett annet synspunkt også.

Det kan hende han lovte gull og grønne skoger. Det kan hende han forførte men flotte ord og fine fraser. Men hvor seriøs var samtalen om fremtiden for å sikre at det han sa det mente han faktisk? Var han klar over hennes forventninger og var hun klar over hans?

Relasjoner er kompliserte saker. Vi som individer er kompliserte saker. Derfor er det også viktig at vi gjør det mindre komplisert ved å konkretisere behov og kommunisere disse direkte og ærlig.

Vi kan ikke garantere oss mot ballongblåsere som går mot sine egne ønsker og behov for å få en relasjon. Det vi kan garantere oss mot er følelsen av å ha gitt mer enn vi ønsket for å få noe vi aldri har blitt forespeilet at vi skulle få.

 

Lære mer om dette??

Den 7 ende Mars har jeg blitt invitert av Lean Startup Circle Stavanger for å holde foredraget «Lean Relationship Managment» på X2 Innovation Center  i Stavanger. Der vil jeg videreføre disse tingene jeg nevner i denne posten til bedrifter og selskaper hvor partnerskap kan føre til suksess eller katastrofe.

Foredraget er åpnet for alle og passer også for de som ønsker konkretisering og tips for å få en god relasjon privat.  Eller du kan bestille en kartlegginsamtale via selskapet Kongruent som jeg jobber i til daglig. Der kan du også ansette noen til å passe på at du ikke blåser luften i ballongen på egenhånd. www.matchme.no

Del gjerne artikkelen hvis du fant den nyttig og følg meg gjerne på Facebook.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *