Jeg har lovet meg selv en ting..

De fleste ser på meg som skikkelig tøff. Hu som tør det meste. Som hopper ut av komforsonen og kjører på med galskap uten å tenke to ganger. Men når det kommer til følelser, så hoper det seg opp også for meg. Det å kunne være kongruent når man liker noen er like vanskelig for meg, som for alle andre. I tillegg så har jeg en usunn stahet som gjør at jeg ikke klarer å lytte til gode råd, som jeg egentlig burde.  I tillegg så hater jeg spill. Jeg hater det å skulle være sånn eller sånn for å ikke skremme vekk, ødelegge spenningen eller whatever.

Å være seg selv er det eneste rette.

Matchmakingselskapet mitt heter Kongruent. Det heter Kongruent fordi jeg mener at for å finne den rette må man være kongruent som person. Man må være den man utgir seg for å være. Man må kunne være ærlig med seg selv og andre. Disse tingene er også det vanskeligste vi gjør, når vi leter etter en kjæreste.

Vi ønsker å imponere. Vi ønsker å sikre oss. Vi ønsker å slippe å gamble med det viktigste vi har. Hjertet vårt.

Sannheten er at vi kan ikke sikre oss når det kommer til kjærligheten. Vi kan ikke prøver å late som at vi ikke føler noe du føler. Vi kan ikke bestemme oss for å ikke åpne hjertet, hvis hjertet har lyst. Vi kan prøve men jo mer vi står i mot, jo mindre kongruent blir vi.

Noen ganger er det godt å dra frem litt lesestoff som får en til å tørre å være kongruent:

The beginner’s guide to being Congruent.

Being Yourself: How important is congruence?

The Art of Congruence.

 

Litt lur i blikket, men ganske så fornøyd og rolig i sjelen! Det er deilig å være seg selv 100%

Så jeg har lovet meg selv en ting… uansett hva, så skal jeg være trofast mot meg selv først og fremst. Jeg skal være ærlig med meg selv om hvordan jeg har det og hva jeg trenger for å ha det bra. Så må jeg sette ned foten hvis noe ikke føles bra for meg, eller hvis noe plager meg. Ta konsekvensene av det som kommer, men samtidig vite at jeg har gjort det jeg føler er best for meg. Her og nå. Der og da. Og det anbefaler jeg alle andre å gjøre også.

Spesielt hvis du er singel og leter etter den rette for deg. 

Stå for den du er, stå for det du gjør, ta opp det som plager deg og ta i mot det som kommer pga dette. Jo mer ærlig du er, jo bedre vil du ha det med deg selv, og jo mer rett person for deg vil du finne.

Vi sier at vi velger å ikke være ærlige fordi vi er redd for å ikke få det vi vil ha, men er noe rett når det innebærer at vi ikke kan være ærlige med oss selv? Jeg tror ikke det…..

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *