Kjære Alfakvinne. Denne er til deg.

Fakta: Mange norske flotte kvinner sliter med å finne seg en partner. Altså…  De sliter ikke med å finne seg noen. De har ikke problem med at menn ikke vil ha dem. De mangler ikke på tilbud. De sliter bare med å finne noen de virkelig får det bra med. Problemet i følge mange menn og andre kvinner, kvinnene selv. De er for sterke, for selvstendige, for mye og ikke minst de har for høye krav til en partner. Men er det virkelig det som er problemet? Er norske kvinner vanskelige og krevende? Har de for høye krav når de skal finne seg en partner? Svaret er NEI, og her skal du høre hvorfor!

Norske kvinner er fantastiske!

Sannheten er at norske kvinner er fantastiske stort sett. De er smarte, trygge, omsorgsfulle, selvstendige, engasjerte, målrettede. Vi er et land hvor alfakvinnene er i mangfold, og hvor problemet ikke ligger hos kvinnene men hos manglende menn som kan leve opp til hennes standar. Som unnskyldning for dette vil enkelte påstå at standaren er for høy og kvinnen for krevende. Det blir på samme måte som enkelte kvinner sier at alle norske menn er kalde, idioter eller svake. Noen er, men de fleste er det ikke. På samme måte som de fleste selvstendige og flotte kvinner ikke er krevende selv om noen er.

Hva er en alfakvinne og hvorfor blir hun misforstått?

En av mine mannlige kunder sendte meg link til denne fantastiske posten av Kristin Spitznogle: Alfakvinnen.

Han er ute etter en alfakvinne og sender denne linken for å beskrive sin drømmekvinne. Men samtidig kommer også spørsmålet:  Vil jeg som er Alfamann kunne passe med en Alfakvinne? Selv om det er det jeg er tiltrukket av, vil en alfamann og alfakvinne kunne leve lykkelige i alle sine dager?

«Få kvinner er så sammensatt, og ikke minst misforstått, som alfakvinnen. Hun er sterk, selvsikker, uredd, selvstendig, utadvendt, driftig, disiplinert, ambisiøs, målrettet og fremadstormende. Hun har et skarpt intellekt, og er en ener på sitt felt. Hun er med andre ord synlig, hun tar plass og hun markerer seg. Hun har gjerne en briljant observasjonsevne, en kompromissløs direkthet og en humor som kan grense mot sarkasme. Hun kjeder seg lett, trenger hele tiden nye utfordringer og går fort trett i selskap med mennesker som ikke stimulerer henne. Hun vil derfor kunne bli oppfattet som arrogant og overlegen.»

Jeg er sikker på at maaaange single flotte kvinner der ute kommer til å sitte å nikke og smile mens de leser bloggposten. De kommer til å kjenne en glede og samtidig frustrasjon hvis de er singel. Frustrasjon fordi det nesten er blitt en selvoppfyllende profeti at alfakvinner ikke finner en passende partner.

For meg er det en ting i innlegget til Kristin som er enormt viktig å ta tak i, og det er den tingen som ofte gjør at alfakvinner blir misforstått.

I dag så er sterk kvinne blitt likestilt med krevende kvinne, og det er helt feil. Ekte alfakvinner er ikke krevende. Dramatiske usikre kvinner som later som de er alfakvinner er.

La oss ta en ting først – hva er alfa?

En alfa person er en person med en enorm drive og trygghet i hvem de er. De er ofte en ledertype som liker å skape noe og som har et enormt konkurranse instinkt. En Alfa person lar seg ikke demotivere av problemer, men er gode på å tilpasse seg og finne løsninger. De ønsker at ting skal være bra og bruker mye energi for at ting skal være bra. Også seg selv. Alfa kvinner og menn utfordrer seg selv for å være den beste versjonen av seg selv – alltid. De analyserer sin egen væremåte mot det de ser at de skaper hos andre mennesker og utvikler seg selv for å være den beste versjonen av seg selv så mye som mulig.

Hva er ikke alfa:

Mange personer tror de er alfa, men de mangler to vesentlig ting.

  • Den grunnleggende gode selvtilliten.
  • Den trygge selvfølelsen.

Uten disse to tingene er man ikke Alfa. Man blir en wannabe. Man blir en strever. Man blir en dårlig utgave av seg selv og som oppdages ved selvskryt og nedlatende snakk om andre.

Kristin sier:

«…enkelte kvinner feilaktig påberoper seg «Alfakvinne-alibiet» når de sliter med å finne seg en partner. «Menn takler ikke at jeg er så sterk»-argumentet brukes som en egobeskyttelse når det egentlig dreier seg om det helt motsatte – hun er kanskje mest av alt en kontrollerende og umoden dramaqueen som er umulig å forholde seg til.»

Jeg tror at disse kvinnene som nevnes over, egentlig også er flotte alfakvinner. De har bare en usikkerhet som gjør dem ubalanserte. Det igjen som konflikter og kontrollbehov for å rette opp i ubalansen som igjen ødelegger relasjonene deres.

Det som er veldig dumt er at det ikke skilles mellom en balansert og ubalansert alfakvinne. De er begge under kategorien alfakvinne og dermed blir alfakvinner med automatikk ofte betegnet som krevende og vanskelige fordi de fleste av dem er nettopp det.

Når den dårlige versjonen av deg selv fucker opp relasjonene dine.

Jeg har selv vært en av de ubalanserte alfakvinnene. Noen ganger dukker ubalansen opp igjen og må jobbes med. Vi blir alle usikre i ny og ne, og da åpner vi døren for at den dårlige versjonen av oss selv kan komme frem til overflate. Den blir styrket av usikkerhet og får dermed makt til å ta mer plass i vår væremåte.

For 10 år siden var det skikkelig ille. 

Den dårlige versjonen av meg selv var på sitt verste. Jeg hadde null intensjon om å få det bra med meg selv og dukket det opp mennesker som behandlet meg bra, snakket jeg så nedlatende til meg selv at jeg valgte å skyve menneskene vekk for å fortsette å ikke ha det bra. Jeg var som en unge i trassalderen som gikk på selvstyr og som egentlig bare hadde behov for å starte å elske seg selv.

Dette gjelder ikke bare alfakvinner som ikke har det bra med seg selv. Dette gjelder alle mennesker.

Vi har en indre drivkraft som med automatikk vil oss godt eller vondt. Hvilken av disse to sidene som er mest fremtredende hos deg, handler om hvordan du har det med deg selv.

Hvis du ikke elsker deg selv vil den negative siden av deg ha mest makt, mens hvis du elsker deg selv så vil den positive siden ha mest makt. Du kan altså bestemmer hvilken versjon av deg selv du ønsker å være, ved å gi mest makt til en av dine sider. Men det krever at du jobber med deg selv, hele tiden og har teknikker som fungerer når behovet for justering er der.

En teknikk som fungerer.

De som har fulgt meg i mange år vet at jeg utviklet en egen teknikk, som hjalp meg finne balansen og forstå meg selv bedre. Det er en teknikk for å styrke selvfølelsen ved å konkretisere den indre konflikten som skaper ubalansen og få et verktøy som styrker den positive siden av deg selv. Denne teknikken har jeg lært videre til mange andre som også har hatt godt utbytte av den, så den fungerte ikke bare på meg, men også på andre.

Hvorfor du er der du er og ser på deg selv som du gjør har null betydning for meg. Jeg bryr meg ikke om alle dine tidligere opplevelser som har formet deg til å være som du er. Jeg forstår at du kanskje har opplevd mye vondt som vi andre ikke har kapasitet til å ta innover oss, men (og jeg vet dette er hatet av enkelte) jeg mener at det ikke er en unnskyldning for at du ikke skal få det bra er og nå.  Jo mer du bruker din fortid eller dine negative opplevelser som unnskyldning for dine handlinger i nåtiden, jo større sannsynlighet er det for at du vil fortsette å ha negative opplevelser også i fremtiden.

Vi velger alltid hvilke mennesker som skal være i livene våre, ut i fra hvordan vi behandler oss selv. Behandler du deg selv dårlig, og lager unnskyldninger for dine negative handlinger, vil du også tiltrekke deg mennesker som behandler deg dårlig.

Hvordan fungerer teknikken?

Teknikken går ut på å manifisere den negative siden av deg selv og jage denne vekk når hun/han dukker opp.

Jeg har valgt å dele opp alles personlighet i to typer.

  • Den positive og gode versjonen av deg selv.
  • Den negative og dårlige versjonen av deg selv.

Den dårlige versjonen av meg er hun som jeg beskrev over. Dramaqueen og krevende. En mobber av dimensjoner mot den gode versjonen av meg selv. Jeg kaller henne Anette. Den gode versjonen av meg selv er Ane. Det er den jeg er født til å være og som jeg når jeg er, skaper enormt gode resultater og gode menneskelige relasjoner.

Poenget med oppgaven og teknikken er som sagt å jage den negative siden vekk når den dukker opp. Når du hører ting som «Du kommer aldri til å lykkes med det» «Du er ikke bra nok for han.» «Du vet ingen kommer til å like deg der» eller andre setninger som kommer fra frykten din til å ikke være bra nok, så sier du stopp. Du konfronterer din negative side med navn, som om det var en person som stod foran deg, og du forteller personen at han/hun tar feil. «Jeg skal gjøre mitt beste for å lykkes, og bare ved å prøve så har jeg lykkes.» «Jeg er mer enn bra nok for han, og hvis han ikke ser det, så er han ikke rett for meg» «Det er helt sikkert noen som ikke vil like meg, men det er mange som vil og det er de jeg skal treffe».

I begynnelsen vil alltid din Anette være den med størst makt. Det blir krevende å jage henne vekk. Den negative siden argumenterer alltid godt og har alltid behov for å prøve å få mer makt over den positive siden slik at den du egentlig er blir svak og forsvinner.

Det var mange år med harde indre konflikter som pågikk i meg uten at noen var klar over det. Hadde noen sett meg snakke med meg selv hadde de trodd det hadde klikke for meg. Og det hadde det jo egentlig. Jeg klikket på meg selv. På Anette delen av meg selv. Til hun tapte kampen og forsvant.

I perioder kan Anette fortsatt komme frem til overflaten og prøve å overta styringen av meg. Når hun dukker opp vet jeg at hun er der fordi mitt handlingsmønster er negativt og selvdestruktivt. De handlingene jeg gjør fører meg vekk fra det resultatet jeg egentlig ønsker meg, og den jeg viser meg som utad er den dårlige versjonen av meg selv.

Ane Hagen i kampens hete
I 2011 når jeg var midt i kampens hete med meg selv, la jeg ut dette bildet på Facebook. Den dag i dag vet jeg ikke hvor jeg fant styrken jeg trengte for å ta jobben med meg selv. Men det ligger vel latent i oss Alfakvinner.

Hvis du er en sterk, selvstendig og flott kvinne som tiltrekker deg menn som er narsissist eller behandler deg dårlig, så er det en pekepinn på at du har ting du må jobbe med ved deg selv. Du bør dra frem din negative side, finne et navn på henne og sette i gang kjeftingen. Jeg kan love deg at du om 6 måneder eller ett år vil ha helt andre resultater i kjærlighetslivet ditt, men også ellers.

Til deg som er en balansert Alfakvinne i dag:

Til deg vil jeg bare si, stå på. Ikke ta til takke med noe annet enn du fortjener og fortsett å vær fantastiske deg. Det er mange flotte menn der ute som ser etter en kvinne som deg, så fortsett å være åpen for kjærligheten og ta i mot de tilbudene som kommer for å se hva det kan føre med seg.

Les denne artikkelen for å se hva du skal se etter hos en mann: 18 qualities every Alpha Woman should look for in a man.

Å vite hva du skal se etter og vite hva du faktisk fortjener fra en partner er like viktig som å ta vare på deg selv og den gode siden av deg selv. Du er en flott kvinne med en enorm styrke og en enorm gave å gi til den rette mannen. Glem aldri verdien av deg selv, og slutt aldri å tro å den ekte kjærligheten som kommer din vei, selv om den ikke har gjort det enda.

Usikker på om du utstråler de rette signalene? Bli med på workshop med meg den 28 Oktober i Oslo. Arrangementet er helt gratis og du melder deg på her:  www.anehagen.com

Lyst til å date en alfakvinne?

Det første du må gjøre er å registrere deg på www.matchme.no. Datingtjenesten som er grunnlagt av meg gir tilgang til masse flotte alfakvinner og andre kvinner som er klare for å finne sin drømmemann. Matchmakerne som jobber på nettsiden vil bli kjent med deg og introdusere deg med vakre kvinner som de mener passer til deg. I tillegg vil du også få mulighet til å bli med på arrangementer arrangert av nettsiden.

Er du en Alfahan selv, vil jeg anbefale exclusive club – en eksklusiv klubb for single alfa mennesker. Jeg mener at alfakvinner og alfamenn passer godt sammen så lenge de er balanserte. Derfor samler jeg også alle i en klubb hvor de treffes via middagselskap hos hverandre.

Usikker på om du er bra nok for en alfakvinne? 

Ta deg en tur på The Good Men Project og les en del av artiklene der inne. Spesielt denne:

9 Ways We Need to ‘Man Up’ In Love

Synes du denne artikkelen var nyttig så del den gjerne. Legg også gjerne igjen noen ord slik at jeg vet hvem som følger med på bloggen og kan ha en dialog med deg. Har du ikke meldt deg på nyhetsbrevet mitt så gjør det gjerne, og følg meg også gjerne på Facebook:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *