Kvinner! Nok er nok. Bruk hue. Vær smartere enn du er i dag!

Etter et halvt liv med dårlige relasjoner, nedtoning av min egen personlighet, og tilpassning for å passe inn så fikk jeg nok. Jeg nektet å la andre mennesker få meg til å føle meg dårlig og jeg nektet å la meg selv føle meg dårlig. Den stemmen i hue som hele tiden gikk i mot den jeg egentlig er ble teipet igjen og bedt om å holde kjeft. Det var min tur til å eksistere. Den jeg trives med å være og den jeg skal være stolt over å være. På tross av den ubehagelige følelsen min personlighet gir andre mennesker innimellom. Det er ikke mitt problem, og det er ikke ditt problem heller. 

Når du som kvinner leser denne bloggposten så håper jeg at det vekker noe i deg. Jeg håper det får deg til å tenke at Faen heller, nok er nok! Og ja jeg banner. Jeg banner både på norsk og på engelsk. Jeg fucker med hue til folk som trenger å bli fucka med og jeg sier faen i helvete når ting ikke går min vei.  Jeg blir mer sint enn lei meg.

Det er sånn jeg trives med å være og det er sånn jeg skal fortsette å være så lenge JEG trives med det.

Jeg har ikke aspergers fordi jeg er krevende, sta og banner i hytt og pine. Jeg har ikke ADHD fordi jeg hopper fra et prosjekt til et annet. Jeg er ikke Bipolar fordi jeg er impulsiv og har masse energi når jeg er kreativ. Jeg er meg, Ane Hagen, med en personlighet og karakter som desverre for noen, overdøver de fleste andre.

Skal jeg straffes fordi jeg, med min væremåte ikke passer det bildet av mennesker DU ønsker å opprettholde? Skal du ha lov til å prøve å presse meg inn i en livsstil hvor jeg ikke kan få være meg selv, bare fordi jeg trigger noe i deg som du ikke liker – ved deg selv?

Jeg har fått høre hele livet at jeg er for mye, for krevende, for konfliktskapende, for dømmende, for drømmende.

At jeg har hatt et hardt liv er ikke fordi jeg ikke har vært tilpasningsvillig. Jeg har levd et hardt liv fordi jeg har gått i mot min indre drivkraft og prøvd å tilpasse meg. Jeg har ikke vært stolt av den jeg er, og har ikke utnyttet det enorme potensiale som ligger i min personlighet og min karakter.

Offerollen må vekk!

Ingen andre er ansvarlige for ditt liv, enn deg! Jeg vil at du som kvinne skal lese den setningen en gang til. Kjenne på ordene. Virkelig kjenne på ordene. Ingen andre er ansvarlige for ditt liv, enn du. Du er ansvarlig for ditt liv, dine følelser, dine handlinger, din væremåte, din tankegang. Alt ved deg formes av DEG og ingen andre.

Det pisspreiket vi går rundt å forteller oss selv om våre dårlige erfaringer som gjør at vi er sånn og sånn, det må vi kutte ut tvert. Det er unnskyldninger vi sier til oss selv for å gi oss selv tillatelse til å ikke gjøre noe. For å ikke ta tak i oss selv slik at vi får det vi vil ha.

Ja, jeg synes det er kjempeflott og en nødvendighet, at kvinner holder sammen mot overgrep og matkmisbruk. Jeg synes det er flott at vi forteller verden hva vi ikke vil ha og hva som er ikke er greit. Men når det kommer til stykket er det vi selv som er ansvarlige for vårt liv og våre handlinger. Hva vi velger å gjøre med det som skjer med oss, kontra å fortsette å være offer.

Offerollen må vekk! Vi må slutte å se på oss selv som offer og bruke energien vår på å få andre til å forandre seg. Når Ottar damene skal stenge sexsjapper eller løpe rundt å klistre «retusjert» på reklameplakater så tenker jeg bare – hva er det dere holder på med? Hva er det dere bruker tiden deres på? Hvorfor bruker dere ikke tiden deres på å styrke kvinner egen selvfølelse og drivkraft kontra å prøve å fjerne det overfladiske og nåværende problemet?

Tror dere at vi nå i dag har modeller som er mer normal i størrelse fordi kvinner har bedt om det? Virkelig? Tenkt etter nå. Tenk godt etter… Er det pga krav og regler som vi har fått myndighetene til å fastsette? Slik som vi har med kvoteringer av kvinnelige ledere for å få flere kvinnelige ledere?

Nope. Det er trenden! Trenden som kommer fordi flere kvinner TØR å være stolt av seg selv og oser en selvsikkerhet i den kroppen de har.

Vi får ikke gode kvinnelige ledere fordi et selskap tvinges til å ansette en kvinnelig leder som da endelig får vist seg frem. Vi får flere gode kvinnelige ledere fordi kvinner tør vise seg frem, og nekter å la seg stoppe av et mannsjåvenistisk preget arbeidsliv.

Den som venter på noe godt, venter forgjeves.

Vi må slutte å si at «den som venter på noe godt venter ikke forgjeves»…. eller «alt ordner seg for snille jenter»…

Det gjør ikke det. Det ordner seg for jenter som er tøffe og målrettet og som går etter det de vil ha.

Kvinner som tør gå etter det de vil ha og være stolte av den de er, er kvinnene som lykkes. Kvinner som forstår verdien av seg selv og utnytter sitt potensiale ved å tilegne seg kunnskap, gjøre seg erfaringer de kan lære av, og bli bedre på det de vil bli bedre på.

De kvinnene får mennene de vil ha. De får jobbene de vil ha. De får til det de ønsker å få til.  De lar seg ikke stoppe av ting som andre gjør mot dem, eller ting som skjer med med. De lar ikke seg selv bli et offer men tørker tårene når ting ikke går veien og finner en løsning for å komme tilbake på den planen som var satt.

I dag sitter kvinner på gjerde og venter på at verden skal forandre seg. Joda, vi snakker om det vi ønsker endret. Vi kommer med lovendringer for at vi skal få innpass der vi ikke har innpass fra før.

Samtidig sitter vi å sutrer og slikker sårene våre for alt det noen har gjort mot oss.

Det handler ikke om dem, det handler om deg!

Hver dag får jeg mail fra kvinner som har kjærlighetssorg eller som ikke vet hvordan de skal komme seg ut av en dårlig relasjon. Kvinner som er hekta på menn som utnytter dem for sex og følelser.

Kvinner som egentlig er sterke og selvstendige og som jeg kjenner meg enormt igjen i. Kvinner som skiller seg ut fra mengden. Som har høyere stemmer enn de fleste andre. Kvinner som vil noe mer enn å bare leke familie gjennom hele livet. Kvinner som ikke passer inn i de tradisjonelle rollene som i dag er tilpasset likestillingen. Kvinner som er sterkere enn de fleste kvinner, men som også er sterkere enn de fleste menn.

Disse kvinnene tiltrekker seg betahanner som tror de er alfahanner og som trenger kvinnene for å føle seg vel. Og kvinnene de blir. Sterke, selvstendige og SMARTE kvinner forblir i relasjoner som ødelegger dem psykisk. Hvorfor?

Fordi de ikke tør tro på seg selv. Fordi de mangler mot til å rive seg vekk fra det skallet de har puttet rundt seg for å ikke virkelig skinne.

Når jeg snakker med kvinner som mangler selvtillitt eller har en dårlig selvfølelse så er det en ting som går igjen.

De har låst sin egen karakter og sin egen personlighet inne i et lite kammer og prøver å fremstille seg selv slik de tror de vil bli mer likt.

De tør ikke være den de egentlig skal være, eller vil trives med å være, fordi de er redd for å ikke bli likt. Fordi de er redd for at hvis de er seg selv, så får de i alle fall ikke det de ønsker seg.

Sannheten er at det er først når de tør, at stjernen som er i dem vil skinne. Det er først når de tør ta den helt ut, at drømmene deres vil gå i oppfyllelse. Det er da styrken som de egentlig har inne i seg, vil komme frem.

Jeg har vært der. Jeg vet hvordan det er. Jeg har sett hva som skjer. Jeg har opplevd det hele. Dette er ikke noe jeg sier bare fordi jeg tror. Det er noe jeg sier fordi jeg vet. Jeg ser det på meg selv og jeg ser det på så mange andre.

Hvorfor skjer dette meg?

Har du stilt deg selv det spørsmålet mange ganger uten å ha svar? Kanskje har du gitt deg selv svaret om at du er dum.  At din personlighet eller din væremåte er årsaken? Kanskje har du forbannet verden og din egen eksistens fordi du ikke klarer å være som alle andre? Kanskje legger du deg hver dag og drømme om å kunne leve et normal liv? Uten konflikter, uten vonde følelser, uten følelsen av utilstrekkelighet?

Din rolle i menneskeflokken er kanskje ikke å bare eksistere. Du er kanskje ikke født for å gjemme deg vekk eller leve et liv uten konflikter som er behagelig og lettlevelig. Du har kanskje en drivkraft og en karakter som visner når det lever det livet som andre er tilfreds med? Da er det det du må kjenne på, akseptere og utnytte til det fulle.

 

Ting skjer med deg fordi du er sterk nok. Du er sterk nok til å takle det som skjer og gi andre kunnskap ut i fra den erfaringen du får.

Vi er ikke alle kommet til denne verden for å være som alle andre. Alle flokker har ledere og de som blir født som ledere er annerledes. Når du går i mot ditt eget indre komplass og prøver å gjemme deg vekk i flokken, eller tilpasse deg det du tror flokken vil, så går kroppen din i alarm modus.

Du går i mot det som får hele deg til å fungere optimalt.  Ditt maskineri fungerer når du gjør det du er skapt for å gjøre. Om dette er å hjelpe andre, være en god leder, finne på nye produkter som forberdrer noe..  Uansett hva det er så er det noe som hjelper flokken få det bedre, og ved å undertrykke din oppgave mister du styrken din.

Se for deg at du er wonderwoman. Hvordan tror du at du ville hatt det med deg selv hvis du presset deg selv til å ikke bruke superkreftene dine? Hva tror du at du hadde følt at var verdifullt ved deg, når du ikke kunne fortsette å gjøre det som du ser skaper en endring i andre menneskers liv?

Vi må slutte å prøve å bli som alle andre eller gjøre det som andre forteller oss at er rett. Vi må begynne å lytte til hva som får oss til å føle oss bra og det som holder oss mentalt og fysisk friske. Drit i regler og normer som er laget av pissredde menn som skjuler seg bak store muskler eller store ord. Drit i hva de misunnerlige kvinnene sier bare for å hindre deg i å være slik de selv skulle ønsket at de var.

Din stjerne er like viktig uansett hvilken rolle du har. La DIN stjerne skinne.

Ikke hør på de som prøver å hindre deg i å være den du trives med å være. Ikke lytt til stemmen i hodet som er skapt av hva du tenker og tror at andre vil ha av deg.

Du skal la din stjerne skinne. Du skal gjøre det som føles rett for deg og tro på deg selv 100%. Det er først da du blir lykkelig. Det er først da du føler at du er den du er ment til å være i menneskeflokken.

Din stjerne er like viktig uansett hvilken rolle den har. Det er en grunn til at du er nettopp deg. Du skal ikke ha dårlig samvittighet fordi du ikke ønsker å redde verden, ikke vil ha karriere, ikke ønsker å protestere eller engasjere deg i ting som folk sier du bør engasjere deg i.

Du skal ikke føle deg mindre verdt enn noen andre fordi du ikke er som dem. Alle har sin rolle i menneskeflokken og selv om du kanskje ikke ser det her og nå, så påvirker du, slik du er, mange mennesker på en positiv måte når du er tilfreds.

Lytt til deg selv og gjør det som gir deg gode følelser. Det som gjør deg lykkelig. Det er det som er din rolle, det er det eneste du skal passe på. Det er andre som skal ta seg av alt det andre og som må gjøre det de må gjøre for å kunne påta seg den rollen de har.

Det viktigste her er at vi vokner og begynner å utnytte det potensiale vi har i oss til å ha det bra med oss selv. At vi begynner å leve det livet vi egentlig ønsker å leve. Tørre å være oss selv 100% og vise at verden består av en menneskeflott med stort mangfold.

Trenger du et lite push i riktig retning?

I fjor høst begynte jeg å dele mitt supertips for å snakke bedre til meg selv og bli modigere slik at jeg turte å lytte til mitt kompass og ta min rolle i menneskeflokken.

Etter det har hundrevis av kvinner gjort det samme og tilbakemeldingene jeg får er så enormt gode. Klikker du på linken får du mitt supertips GRATIS: Mitt supertips!

Jeg håper det kan hjelpe deg hvis du selv føler at du trenger det, og del gjerne denne bloggposten i sosiale medier hvis du føler den var nyttig og hadde et budskap som er verdt å dele.

Jeg heier på DEG!

 

PS: Minner om at jeg 7 Juni er i Oslo og holder workshop for single. Les mer og bestill billetter her: https://www.facebook.com/events/2236654613231753/  

Det er ikke mange billetter igjen så du må skjappe deg hvis du skal sikre deg plass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *