Menn må slutte å be kvinner fire på kravene.

Jeg er blitt kjent som hun som tar mennenes parti. Hun som forteller kvinner at de må endre tankegangen sin.  Ikke ha de lange listene de har. Det mange misforstår er at dette ikke handler om at kvinner er for kravstore. For meg handler det om hvilke krav hver kvinne kan ha. Hva hun kan forvente å få, ut i fra hvem hun er. Kvinnene som har jobbet med meg i år, har forstått dette, og tatt grep. Nå er det på tide at menn forstår det samme, og at mennene tar grep. Slutte å sutre og be kvinner fire på kravene, men begynne å ta tak i seg. 

Selvdestruktive sinte menn vil vi ikke ha i 2018!

Derfor må menn skjerpe seg!

I natt hadde jeg en telefonsamtale med en av de mest omtalte matchmakerne og datingrådgiverne for menn i USA. Dan Silverman.  Jeg kontaktet han fordi jeg ser at norske menn trenger hjelp. Jeg ser at norske menn trenger hjelp, og jeg når ikke frem til dem. Jeg tror de trenger å høre det jeg forteller dem fra en mann. En mann som har oppnådd det de ønsker å oppnå ved å forstå endringen som må til.

Vi snakket om forskjellen på menn i de forskjellige kontinentene, vi snakket om forskjellen på sosiale atferd pga oppdragelse, kultur, normer osv. Det var en utrolig fin samtale med en forståelse for at norske menn ikke skiller seg ut fra andre menn. Det norske menn sliter med, sliter også andre menn med. Ubalansen mellom kvinner og menn er ikke en lokal greie, det er ikke en nasjonal greie. Det er internasjonalt.

Men over hele verden har begynt å skylde på kvinner kontra å se på seg selv. De har begynt å finne unnskyldninger for å fortsette å gå i det samme mønsteret (som ikke gir dem det de vil ha) kontra å ta tak i seg selv. Den sutringen vi så hos kvinner (meg inkludert) for 10 år siden er det nå menn som har overtatt. Sånn kan vi ikke ha det.

 

Ingenting er mer patetisk enn en mann som sutrer.  Derfor må menn skjerpe seg.  Jeg skal ikke si at menn må bli mer menn, fordi da går jeg inn i en sinnstemning som får hylekoret til å flippe i vinkel. Da begynner hylekoret å si at jeg ikke mener menn skal være følsomme og være i kontakt med sine egne følelser. At de ikke skal vise følelser eller tørre å kjenne på alt det som er normalt og vakkert i hvert enkelt menneske.

Så nei, dette handler ikke om å ikke vise følelser. Det handler om å vise MER følelser.

Menn må komme enda mer i kontakt med sine følelser.

Når en mann bli avvist i dag, legger han skylden over på kvinnen, for ting ved seg selv, han tror hun ikke likte. De tør ikke kjenne på følelsen som skapes i han med avvisning og analysere hva det er som egentlig er årsaken til at han ble avvist kontra det han tror.

Vi er alle livredde for å ikke være bra nok. Vi er alle livredde for å se oss selv i speilet og innse at vi ikke er attraktive nok slik som vi er. Det er vondt. Det er jævlig vondt. Samtidig er det en smerte vi må gjennom for å kunne ta tak i oss selv og bli bedre utgaver av oss selv.  Vi må vite årsaken for å finne løsningen. Det er ingen vei utenom. Det å rette pekefingeren mot andre er ingen løsning. Det døyver kanskje smerter der og da, men det kommer raskt tilbake. Da også sterkere enn før. Enda en avvisning. Enda en smertefull erfaring man putter i smerte sekken.

Det menn tror, er svært sjeldent det som er realiteten.

En mann som er lavere enn det kvinner ser på som attraktivt, skylder på høyden sin for at han ikke får en flott kvinne.  Sannheten er at hans negative holdning og usikkerhet pga egen høyde kan være det som hindrer han. Han utstråler så lite verdi pga tankegangen sin at han ikke skaper noe som helst følelse av trygghet hos kvinnene han møter.

Alt ligger i hodet.

Alt ligger i eget hode. Har man bestemt seg for at man ikke kan leve opp til det kvinner vil ha, så har man allerede tapt kampen. En mann som der i mot har fokus på sine verdier og kvaliteter, får et helt annet resultat, på tross av det samme utgangspunktet.

Kvinner har forstått det. Kvinner gjør noe med det som de ser hindrer dem i å finne den rette for seg. Kvinner lytter og tar tak. De forstår at det er de som sitter med makten for å få det de vil ha, og de tar grep om de tingene som hindrer dem i å få det de vil ha.

Selvfølgelig er det noen som innser at de ikke vil klare å leve opp til det deres drømmemann ønsker seg, og firer på egne krav og senker sin egen standar, men de fleste velger å oppgradere seg selv kontra å nedgradere sine drømmer.

Så hvorfor er det så få menn som gjør det samme?

  • Hvorfor er det slik at menn heller velger å finne likesinnede de kan klage sammen med, enn å begynne å se litt på seg selv?
  • Hvorfor er det slik at menn heller fortsetter å angripe kvinner som kravstore, kontra å se om de faktisk kanskje er litt for kravløse til seg selv?

Det er kun dere menn som kan svare på dette spørsmålet. Samtidig håper jeg at de som kjenner seg igjen i denne posten dropper å gå i forsvar og heller går litt inn i seg selv.  At de slutter å fortsette i hamstehjulet, misfornøyd med seg selv og med pekefingeren rettet mot alle andre.

La 2018  bli det året du tenker at  – fuck it! Jeg har sykt mye å tilby en flott dame, jeg må bare lære meg å selge det inn og få vist kvalitetene mine på en bedre måte.

Finn frem den urkraften kvinnene nå har funnet og ta tak i deg selv du også! 

God Jul fra meg til deg!

 

2 Comments

  1. Takk for denne kommentaren! Kvinner må ta ansvar for egne behov/liv på samme måten som menn må ta ansvar og kjenne på egne behov😀

    1. Selv takk for at du legger igjen spor Elisabeth. Statistisk sett (ut i fra alle de som kontakter meg for råd og veiledning) så er kvinnene mye flinkere til å ta ansvar enn menn. Jeg tror det handler om at kvinner egentlig er mer fryktløse enn det menn er. Kvinner tør mer enn menn rett og slett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *