Når de startet med dette, fant de kjærligheten!

Det er mange forskjellige årsaker til at single i dag ikke finner den rette partneren. Årsaker som er komplekse og som krever tid for å løse opp i, eller enkle ting som man bare ikke tenker over. Men en ting som hindrer flest i å finne den rette, er tiden som kastes bort på mennesker som ikke er rett for oss. Både det at vi tar kontakt med mennesker som egentlig ikke passer, eller at vi blir værende i relasjoner eller utvikler følelser for mennesker som ikke passer. Energi og følelser som holder oss fast på noe som vi håper at skal bli noe, eller som vi blir hentet inn i følelsesmessig når vi er i ferd med å komme oss videre. Vi har alle et ansvar om å ikke kaste bort vår egen eller andres tid, og det ansvaret må vi begynne å ta. 

Dette trenger ikke å føles som en uoppnåelig drøm. Lær deg god kommunikasjon og finn den rette for deg.

 

De to stegene for trygge relasjoner.

Det er to ting som du er avhengig av at er på plass for at du skal finne den rette for deg, og ikke kaste bort unødvendig tid.  Du må vite hva du skal lete etter og du må vite hvordan du kommuniserer.

Jeg forklarer i denne videoen hva jeg gjør, når jeg ansettes til å finne den rette til noen, og den jobben der, må du gjøre for deg selv, når du skal lete på egenhånd:

Steg 1: Vit hva du ser etter og hva som passer til deg!

Jeg er så heldig at jeg daglig jobber med å revidere profiltekster og hjelpe single justere hvem de skal kontakte på nettet. Det å få lov til å bevisstgjøre single slik at de ikke kaster bort tiden sin, eller andres tid, er en stor ære for meg. Jeg elsker jobben min, og jeg elsker resultatene jeg får fra jobben min. Samtidig er det ikke lett å gi mennesker som alltid har gjort en ting, beskjed om at det er noe de må endre. Noe de gjør galt.

Vi vil ikke bli såret, vi vil ikke såre. Vi vil ikke bli avvist, vi vil ikke avvise. Den frykten som vi har i oss, gjør at vi ofte lytter til komforsonen og tar kontakt med de vi ikke bryr oss om avviser oss, eller som vi innerst inne vet ikke passer til oss. Det er liksom bedre for en mann på 55 å bli avvist av en smellvakker kvinne på 35, enn å bli avvist av ei normal og egentlig ganske passende dame på 45.  De fleste menn på 55 vet nemlig at de har flaks hvis en dame på 35 ser verdien av dem, og de vet også som regel at det ikke er pga de rette grunnene de ønsker seg en dame på 35. Dette handler om egen selvfølelse og lette løsninger. La oss være ærlige om det!

Så hvis du fortsatt leser, så er du sikkert interessert i å slutte å være dum/sårbar/redd.  Da håper jeg du også fortsetter å leser og finner verdi i det jeg ønsker å dele. Løsningen jeg ønsker å gi deg, slik at du kan finne den rette for deg.

Regel nummer en er altså at du må gå etter det som du vil ha, men som du også vet du kan få, slik du er i dag.

Du må vite hvem du er og hva som passer til deg. På den måten klarer du å ta kontakt med de som faktisk har det du ser etter, og som på den andre siden vil se at du er det de søker etter. Er du ikke bevisst på disse tingene kaster du bort både din egen og andres tid.

Og så når du har funnet noen, sååå er det den største jobben begynner.

Steg 2: Vi må lære oss å kommunisere tydeligere hva vi føler og ønsker.

Du har helt sikker vært der. Du treffer en person du liker, følelsene begynner å komme, og med de følelsene så kommer også usikkerheten og sårbarheten. Hva hvis personen ikke liker meg like mye? Hva hvis følelsene jeg føler er basert på forelskelse i forelskelse eller lysten til å finne noen.

Eller du er mye sammen med en person og så plutselig gjør denne personen noe som kan tolkes som ekstra interesse ut over vennskapet dere har. Hva gjør du? Du vil ikke være innbilsk å spørre. Og kanskje begynner du å analysere dine egne følelser fordi du plutselig fikk noen andre tanker enn du hadde før.

Vi analyserer og vi diskuterer og vi prøver å finne ut av ting på egenhånd. Vi vil ikke involvere den andre parten før vi vet at det ikke blir dumt eller sårt. Vi vil ikke skape unødvendige vanskelige følelser eller konflikter, men det er nettopp det vi gjør.

For å verne om våre egne og andres følelser så pakker vi ting inn i fine fraser eller lager vår egen måte å stille spørsmål på som gjør at vi kan tolke svarene enten den ene veien eller den andre veien. Og vi klarer heller ikke stole på det den andre sier, fordi hva hvis personen sier det fordi personen er redd for å bli såret og være ærlig? Og det er så mange tegn som kan analyseres og tolkes så timene går heller til å diskutere dette med nære venner enn å faktisk ta det med personen det gjelder.

Klar tale er det som gjelder.

Klar tale er det som må gjelde fra deg. Du må sette din standar for ukompliserte relasjoner ved å være tydelig og ukomplisert i kommunikasjonen. Hva den andre velger å gjøre er ikke ditt problem. Du skal ikke ta hensyn til den andres følelser ved å ikke være ærlig.

Når single jeg har hjulpet med rådgivning begynte å tørre å gjøre dette så fant de kjærligheten. De sluttet å kastet bort tiden sin på noe som aldri kunne bli noe. De så tydeligere enn før hvem som passet til dem, og de var flinkere til å raskt sortere vekk de som ikke gjør det. Det krever mot å si det som det er. Du må tørre å bli avvist eller avvise. Du må være klar for å få de svarene som de kanskje ikke ønsker å få ved å spørre direkte spørsmålene. Men er også det du må lære deg å gjøre for å finne det rette for deg.

Men hva med den andre personen. Skal man ikke ta hensyn til andres følelser? Skal man ikke trå varsomt for å ikke såre?

Det er faktisk bedre å få det servert som det er enn pakket inn slik at man kan misforstå eller tolke det som man selv vil. Du har ikke rett til å holde noen varm når du ikke er interessert og ingen har rett til å gjøre det samme med deg!

Ikke ta ansvar for andres liv. Bare ditt eget.

Barna dine er du ansvarlig for. Alle andre har ansvaret for seg selv. Det gjelder også de du tenker at kanskje er sjenerte, trenger mer tid, lider av forpliktelsesangst osv. Du vet ikke hva som ligger bak hvordan de er, eller om du kanskje bare mistolker. Det er ikke ditt ansvar å finne ut av det heller.

  • Du skal ikke gi noen masse oppmerksomhet fordi du TROR de trenger det for å tørre si hva de føler.
  • Du skal ikke være tilgjengelig for noen hele tiden fordi du TROR de vil finne noe andre hvis ikke.
  • Du skal ikke komme med forslag til å treffes fordi du TROR personen ikke tør å ta initiativ selv.
  • Du skal ikke prøve å glede andre fordi du TROR det vil få dem til å ville glede deg.

Du kjenner deg kanskje igjen i dette, eller du har andre mønstre som du følger når du liker noen. Kanskje er du ikke bevisst på hvilke mønstre du har og kunne hatt godt av å kartlagt nettopp dette? Det er så utrolig viktig å bli bevisst på hva man gjør, og hvordan man går fra verdifull til verdiløs i en datingsetting bare fordi man prøver å få et resultat.

 

Ha fokus på deg og hva du trenger.

Still deg selv kritiske spørsmål istedenfor å analysere hva andre gjør. Kjenn på dine følelser og hva du får av relasjonen kontra å prøve å tilpasse deg for å bli likt av den andre, eller gi den andre gode følelser. Du er den viktigste personen i ditt liv og det er din feil hvis du kaster bort tiden din på feil mennesker. Dette gjelder både potensielle kjærester og venner. Du kan ikke skylde på at den andre personen gav deg varierende signaler eller du følte at personen holdt deg på hold. Det er du som er ansvarlig for ditt liv og din tidsbruk, det er du som skal velge det som er best for deg.

Er du usikker på noe – spesielt hvis du føler at en person kanskje gir det utydelige signaler så spør med en gang. Vær modig nok til ta den samtalen hvor du spør personen hva personen mente ved å gjøre sånn og sånn. Og det personen svarer det må du tro på! Ofte kan personen nekte for at personen har følelser selv om personen har det, men det er ikke noe du skal analysere og håpe på. Du må forholde deg til det som blir sagt. Du må stole på at personen er ærlig med deg.

Det vanskeligste vi gjør, men også det beste vi gjør.

Ja, jeg vet at det er vanskelig. Jeg vet det er tøft å kanskje få svarene man ikke vil ha, når man har møtt noen man føler passer inn i den illusjonen man fantaserer om at skal bli virkelighet. Jeg vet hvordan det er, og jeg vet hvor lett det er å miste hode. Men jo mer bevisst på dine følelser og din verdi jo lettere blir det. Jeg lover.

Med en gang du merker at du mister hodet, eller begynner å tilpasse deg fra noen andre så skal du stoppe opp og si:

– Hei, hold an. Hva er det du holder på med nå!?

Analyser deg selv og ikke andre. Kjenn på følelsene dine og still deg selv de rette spørsmålene slik at du er 100% ærlig med deg selv. Mange av oss får feks følelser for noen fordi de liker oss.  Ofte fordi vi har så stort ønske om å finne den rette, og griper de mulighetene som kommer. Men den rette for deg er en som passer til deg fordi personen er som personen er, ikke fordi personen liker deg.

Vi gjør mye rart når vi leter etter en kjæreste og det er utrolig vanskelig å holde hodet klart når du treffer noen du liker, eller du ser potensiale til at noe kan utvikle seg til det du drømmer om. Venner og familie vil ikke kunne være nøytrale nok til å gi deg de beste rådene. Deres personlige erfaringer påvirker deres synspunkter og hva de tror vil blandes inn i det som du tror og ikke hva som er realiteten.

Jeg har skrevet 3 smarte datingprinsipper som du kan følge, som en påminnelse på disse tingene jeg skriver i denne posten. En god huskelapp å hente frem når du trenger det.

Last ned de 3 prinsippene her:

https://matchmaker.mykajabi.com/p/de-3-datingprinsippene-du-bor-folge

Og du? Fortell meg gjerne hva du mener, og kom gjerne med dine tips eller dine utfordringer når det kommer til kommunikasjon og ærlighet. Jeg elsker å lære fra andre og jeg liker å se ting fra andres ståsted.

Stor klem fra meg.

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *