[Personlig]Mitt lille eksperiment i sommer: Hvorfor du skal trykke ja på alle på Tinder når du leter etter en kjæreste.

Vi har alle våre preferanser når det kommer til utseende, væremåte, livsstil osv. Alle som tar kontakt med meg eller som registrerer seg på MatchMe.no har sine preferanser. De forteller meg at menn eller kvinner som er sånn eller sånn ikke er av interesse. Det er ikke noe vits for meg å presentere noen som er sånn eller sånn fordi de vet at de ikke blir tiltrukket av det. 

Stemmer egentlig det vi tror og tenker, når det kommer til attraksjon?

For 6 måneder siden bestemte jeg meg for å hive meg inn på Tinder og lete etter mannen i mitt liv.  Jeg hadde vært singel i 6 måneder og jeg følte selv at jeg var klar for å lete videre. Jeg har ikke lyst til å være alene resten av livet og jeg savner den ene som jeg kan dele det mest intime av tanker og følelser med. Men denne gangen hadde jeg lyst til å lete på en litt annen måte.

Jeg ville ikke velge med utgangspunkt i hva jeg visste at jeg synes var attraktivt, eller hadde som preferanser. Jeg ville snu det hele litt på hodet og sette personlighet foran alt det andre. Slik som jeg gjør med kundene mine, slik ønsket jeg også å gjøre det for meg selv.

Personlighet i fokus betyr at du må klikke ja på ALT på Tinder.

Jeg har vært tiltrukket av veldig mange forskjellige typer menn opp gjennom årene, men et par ting var gjengangere av ting jeg ikke likte. Skallede menn. Menn med skjegg. Menn med mange tatoveringer.  Det har liksom bare vært sånn for meg, at menn med en av disse tre tingene ikke har vekket attraksjon i meg.  Eller jeg har brukt disse tingene som en begrunnelse til meg selv om hvorfor jeg ikke fant han attraktiv eller fikk følelser.

Etter 10 år med dating som hovedinteresse og mye forskning rundt dette med attraksjon vet jeg jo at dette ikke stemmer.

Jeg vet at attraksjon ikke har med utseende eller materalistiske ting å gjøre. Jeg vet at en kvinne som nekter å møte en kortere mann enn henne plutselig kan falle for en som er det. Attraksjon handler om kjemi. Attraksjon handler om følelser som skapes som vekker lysten på noen på et mer intim plan. Og fordi vi har en tanke om at attraksjon handler om utseende er det også utseende vi er blitt mest opptatt av når vi skal finne en partner.

Vi går inn på Tinder som om det er en godtebutikk med hyller vi kan velge å vrake fra.  Vi ser på snopet og velger ut i fra hva vi tenker er godt, fordi vi liker det vi ser. Vi tenker at snop som ser slik og slik ut, smaker slik og slik. Sannheten er at vi kunne ikke ta mer feil.

Vi har alle våre holdninger og tankesett som setter mennesker i bås. Det er ikke til å komme bort i fra at vi tenker og tror, med bakgrunn i hva vi har opplevd tidligere. Siden jeg aldri har vært tiltrukket av menn som enten ikke har hår, har skjegg eller har masse tatoveringer så har jeg aldri heller trykket JA på disse på Tinder.  Ikke før denne sommeren…

Forskjellige menn – helt bevisst.

Jeg ble kjent med mange flotte menn i løpet av sommeren. Mange menn som har lært meg utrolig mye om følelser, tanker og datingopplevelser. Menn som har delt av seg selv og gitt meg ny kunnskap jeg aldri ville vært foruten. Men jeg valgte kun å møte de mennene som vekket interessen min med utgangspunkt i en relasjon, og som hadde det lille ekstra når det kom til kommunikasjonen og kjemi via chatten.  Men av 100 vis av menn jeg skravlet med var det svært få jeg valgte å treffe. De få jeg valgte å treffe traff jeg også 2 eller flere ganger og 3 av de vurderte jeg også som kjæreste.

Jeg skal ikke skrive noe om dem. Men det er viktig for meg å si at alle var ekstremt forskjellige og at jeg valgte å treffe dem nettopp fordi de var så forskjellige. Eneste fellestrekk var at hver og en av de vekket interessen min ved at de representerte seg selv med en humor og personlighet som jeg satt pris på.

De hadde noe som gjorde at jeg ville bli kjent med dem, uansett om jeg kanskje ikke var tiltrukket av utseende først og fremst. Det var personligheten som var i fokus for meg, og det var også personligheten som avgjorde om jeg ville fortsette å treffe dem eller ikke. Kjemien jeg følte med dem hadde ingenting med utseende å gjøre, men med følelsen de skape i meg og hva jeg følte når jeg var i nærheten av dem.

De var også ekstremt forskjellige med tanke på livsstilen de levde. To av de hadde ganske lik stil ved første øyekast men var langt fra like når det kom til væremåte eller med tanke på hva de setter pris på i livet og hva som er viktig for dem. Det fikk meg også til å innse hva som er viktig for meg når jeg skal velge en partner. Jeg har vært veldig bevisst på dette med felles mål for livet, men samtidig ser jeg nå at det å ha det bra med seg selv og trives i sitt eget selskap er mer viktig for meg enn at vi lever livet på samme måte. Det er ikke felles interesser som er viktig når det er snakk om en relasjon, men kvaliteten på tiden man har sammen og følelsene som skapes når man er sammen.

Min beste match var ikke min beste match på papiret.

Han som passet meg best og som kom inn under huden min er definitivt han som jeg aldri hadde tenkt at ville vekke interessen min, men som gjorde det allerede før jeg hadde blitt kjent med han. Med han var det noe med han som ble vekket i meg bare ved at jeg så bilde av han. Noe ved han som gjorde at de tingene jeg har hatt på nei listen min ikke ble lagt merke til at var der engang. Det handlet om han som person og ikke han i en pakkeløsning. Hvem han var. Hvilke verdier og holdninger han hadde. Hvordan har oppførte seg mot meg. Hvordan jeg følte meg når jeg var sammen med han.

Dette har for meg bevist en ting:

Det vi tror vi er tiltrukket av eller benytter som årsak til at vi ikke er tiltrukket, det er bare unnskyldninger fordi vi ikke vet bedre. Det er ikke det at han er kort, skallet, har skjegg, er for tynn, for tykk eller andre ting som gjør at vi ikke er tiltrukket. Det handler om følelser som skapes. Om han/hun representerer det vi er ute etter å føle.

 

De desperate tar for seg det de får. De selvbevisste venter tålmodig til det rette dukker opp. Samtidig går mange i fella om å lete etter noe som aldri egentlig vil gi dem det de ser etter, fordi utgangspunktet er feil.

Gjør som jeg. Gå inn på Tinder. Slett loggen. Gi alle en sjanse. La dem få lov til å vise personligheten sin. La dem få lov til å vise deg hvem de er og hva de står for. Hva slags verdier og holdninger de har og hvordan de har det med seg selv. Velg og vrak ikke pga det du ser, men pga det du føler.

Og vil du ikke lete selv, men la meg lete for deg, ja da må du registrere deg på www.matchme.no og la noen andre matche deg med den rette for deg.

Ha en nydelig søndag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *