Slik gikk det når jeg intervjuet 3 potensielle kjærester til Anne Brith

Det er mange som himler med øynene når de hører hvor mye det koster å ansette en matchmaker. Og jeg forstår det. Jeg forstår at det kan virke som utrolig mye penger når man er vant med datingsider til 199,- i måneden. Samtidig er det stor forskjell på det å registrere seg på en datingside og lete selv, og det å ansette noen til å finne den du skal være sammen med resten av livet. Denne posten er skrevet for å vise litt behind the scenes hos en matchmaker. Jeg ønsker å vise dere hvor mye jobb det er vi faktisk gjør, for å vise hvorfor 30.000 egentlig er alt for lite. 

Han ene kunne nok hatt gifteringen i baklomma så klar som han var…!

3 menn – 3 «katastrofer».

I forrige uke var jeg i Oslo 2 ganger for å intervjue kandidater til Anne Brith. Fra før hadde jeg da lett etter dem, funnet dem, hatt telefonsamtale med dem, sendt dem skjemaer de skulle fylle ut, hatt telefonsamtale nummer to. Men jeg vet av erfaring at det er lett å fylle ut det man ønsker på skjemaer, og det er lett å si det man tror den andre vil høre på telefin. Har man et mål er det lett å prøve å manipulere for å nå det målet. Hvorfor man skal nå det målet varierer.

I 5 år har jeg forsket på matchmaking, både ved å studere det utenfra, og ved å jobbe med det. Jo mer jeg jobber med det, jo mer forståelse har jeg for betalingen matchmakere trenger.

Hvis du har vært på 130 dårlige dater gjennom 2 år. Hatt et par forhold hvor du har funnet ut at personen har narcissistiske tendenser eller opplevd at personen er helt annerledes enn du trodde. Så tror jeg du også ser verdien av det å ansette noen som vil gjøre at du slipper disse opplevelsene.

Det er ingen lett jobb. Absolutt ikke. Jeg har til nå intervjuet 16 menn til Anne Brith og ingen har levd opp til det jeg ønsker for henne.  På papiret ja, men når det kommer til stykke nei.  Spesielt oppgitt ble jeg av disse tre mennene jeg møtte i forrige uke. Og den ene presiserte å sende meg en sms i ettertid som bare sier mye om hvordan denne jobben er.

Mann 1 – Utgir seg for å være trygg og stabil, men viser seg å være uføretrygdet og har en gangske sterk helseutfordring. Trodde jeg ville akseptere dette (selv om han hadde jugd til meg) når jeg møtte han i virkeligheten og fikk hans historie. Joda, jeg skjønner greia og han er helt sikkert en flott kjæreste for noen, men ikke for en alenemor med 4 unger som har fullt opp med aktiviterer som hun trenger hjelp til deltagelse i.

Mann 2 – Sporty, engasjert, målbevisst. Utrolig hyggelig på telefonen og virker veldig seriøs og jordnær, men likevel spenstig nok til flotte Anne Brith. Han kommer og jeg bare tenker – dette må være faren hans. Han ser mye eldre ut i virkeligheten, har garantert ikke trent på evigheter og jeg bare merker at energien er langt fra den han har utgitt seg for å ha. Hadde det ikke vært for at jeg skulle til Oslo og møte flere så hadde jeg tatt en skype samtale. Det angret jeg på når jeg så han for å si det sånn.

Mann 3 – Utgir seg for å være virkelig klar for å finne den rette for seg, men viser seg å være skikkelig nysingel, noe han ikke har informert meg om. Du merker at han er desperat etter oppmerksomhet og har ikke lyttet til meg i det hele tatt når jeg har forklart hvem Anne Brith er og hva hun har behov for hos sin livspartner. For han er hun perfekt, og han er klar, så enkelt er det. Han sender meg til og med en sms noen dager senere og spør om han ikke kan få møte meg, siden jeg hadde fortalt han at han ikke var rett for Anne Brith. Jeg blir matt og jeg tenker bare at alle de som himler med øynene over betalingen vi krever, burde sett hvor mange timer vi egentlig bruker pr kunde.

Hvorfor gjør vi dette egentlig?

Det kan virke som om dette er en drittjobb, men det er det faktisk ikke. Det er den beste jobben i verden, når jobben er gjort. Når du får sms’en hvor kunden forteller at du ikke trenger å lete lenger. At det nå føles som det skal føles og at de har bestemt seg for å satse på hverandre.

Den følelsen man får da, er ubeskrivelig deilig. Den overgår det meste. Og den er grunnen til at vi gjør dette. Det er grunnen til at vi stå på, leter oss ihjel, tar i mot kjeft og sure miner og sorterer kandidater til den store gullmedaljen.

Det å hjelpe noen finne sin store kjærlighet og få det forhold de alltid har drømt om er verdt alt.

Så hvis du tenker at 30.000 er mye penger å betale for å ansette noen til å finne din store kjærlighet.. bli med meg på jobb i noen måneder og se hvor mye kundene faktisk får for det de betaler 🙂

Ikke bare leting etter den rette partneren, men så mye mer.

For selv om det i hovedsak er leting etter partner de betaler for, så er det ofte mye mer de får med på kjøpet. Hvis det er ting som må ordnes opp i før den rette kan bli funnet, så gjør vi ofte det. Uten å ta ekstra betalt.

Jeg har pusset opp mange leiligheter, sendt mange på treningssenter for bedre helse, hjulpet dem skrive CV og søke etter nye jobber, og har vært en nær rådgiver til kundene i prosessen. Jeg fikk til og med en kunde til å flytte til en annen by, fordi det var noe hun egentlig hadde lyst til men ikke turte.

En av kundene jeg har for øyeblikket har fått en lang liste over ting som må gjøres, mens jeg leter etter den rette til han. Dette fordi han selv ønsker disse endringene, men også fordi de er nødvendige for at han skal få den kvinnen han fortjener.

I tillegg til dette kommer hovedjobben som starter når den rette er funnet. Når usikkerheten dukker opp og sabotørene i hodet til kunde eller kandidat begynner å snakke. Da er det bare å holde tunga bent i munnen og være kjærlighetstolken de trenger for å forstå hverandre og opprettholde en god kommunikasjon.

Du gjør rett og slett det du må gjøre, for at kunden skal få det kunden har betalt for, en livspartner.

Folk betaler mange 1000 i året bare for å være registrert på datingsider og glo. For ikke å snakke om alle de pengene som brukes på byen for å liksom sjekke opp noen der.

Jeg håper at jeg via denne bloggposten kan la Matchmakere få den respekten de fortjener, kontra å høre at man utnytter sårbare mennesker for penger. Vi gjør noe enormt samfunnsnyttig og vi fortjener respekt og beundring for den jobben vi gjør.

Og det blir flere og flere av oss. Hver eneste år sertifiserer jeg nye matchmakere gjennom Matchmaker Akademiet og det dukker opp nye matchmakingselskap hele tiden. Dette er et yrke som kommer til å bli mer og mer vanlig. Det er jeg utrolig glad for, og det tror jeg kundene som benytter seg av dette også er.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *