Slik takler jeg baksnakking og negativitet.

Det som hindrer flest mennesker i å lykkes, er negative tanker og følelser. Spesielt hvis man lar andre menneskers negativitet og eventuelle baksnakking påvirke psyken. Men hvordan klarer man å holde fokus når det tiskes og hviskes rund en? Hvordan klarer man å riste av seg himling med øyne og oppgitthet over at man kanskje hopper videre på noe annet når noe man gjorde ikke fungerte? Etter 10 år med indre kamp med meg selv har jeg kommet til det jeg kaller for styrke punktet, og jeg skal fortelle deg hva det har gjort med meg, og hva det kan gjøre for deg. 

Det kommer en tid hvor klarheten griper inn.

For meg handlet det mye om å forstå min egen verdi. Verdi kontra frykt. Frykt for å måtte gå tilbake til det andre holder på med. Frykt for å ikke ha det som skal til for å komme dit jeg ønsker å komme. Frykt for å mislykkes rett og slett.

Men hvordan kommer man over den frykten? Hvordan forstår man sin verdi så sterk at det fjerner den frykten som de fleste går med daglig?

Jeg har alltid sagt at kunnskap beriker, og en ting jeg har lært er at kunnskap også styrker psyken. Forståelse av hva som har betydning for deg, når du ser verdien av deg selv, styrker deg enormt.

Enkelt forklart:

Når du forstår hva du er i stand til å kunne gjøre, og ikke har frykt mot å mislykkes lenger, så kan ikke negativitet og baksnakking skade deg.

 

For meg var klarheten om min kunnskap og min verdi det som fikk meg til styrke punktet. Der jeg er i dag. Punktet hvor jeg er såpass sterk psykisk at ingenting kan rikke meg fra de målene jeg setter meg. Hvor negativitet og motstand prelles av like lett som man børster av seg tørre snøfnugg. Jeg vet hva jeg kan, jeg vet hva jeg er i stand til, og jeg er trygg på meg selv og rollen min i alt jeg gjør.

For å komme dit er det fire ting du må gjøre.

  1. Finn ut hva du virkelig ønsker deg.
  2. Opparbeide kunnskapen du trenger for å komme dit du vil.
  3. Forstå at du har det som skal til bare du gjør jobben som er nødvendig.
  4. Begynne å gjøre jobben og huske på de 3 punktene før jobben hele tiden.

 

Når du forstår dette og lever etter dette, og faktisk gjør dette, så kan ingenting skade deg. Ingen kan si noe negativt som vil få deg til å tvile på deg selv. Ingen kan fortelle deg noe som hindrer deg i å følge målene dine. Du vil ha så stort fokus på det du vil oppnå at du nekter å la deg påvirke av mennesker som ikke har det samme tankesettet som deg.

Omgjør negativiteten til positiv energi.

Mitt beste magiske triks er å gjøre om negativitet fra andre til drivkraft og mer energi. Når noen tviler på meg, eller har behov for å være negativ mot meg, så gir det meg drivkraft til å bevise at de tar feil.

Hver eneste lille tvil jeg hører at andre har om meg, gjør jeg om til motivasjon og drivkraft til å bli enda dyktigere og enda bedre på det jeg gjør. Jeg får også en enorm energi av å finne løsninger på utfordringer og se nye systemer fungere bedre enn gamle.

For meg er ingenting av det jeg ikke lenger gjør i dag, noe jeg har mislykkes med. Alt handler om lærling og alt har styrket meg som person eller forretningskvinne.

Jeg gleder meg over alle gledene livet vil bringe fremover men jeg gleder meg også til alle utfordringene som vil lære meg noe nytt. De vil ta meg opp til nye nivåer.

Omgjør dårlige erfaringer til din styrke.

Når jeg forteller at jeg er takknemelig for at jeg har vært i et forhold hvor jeg ble psykisk og fysisk mishandlet, blir mange sjokkerte.  Jeg var 19 år, visste ikke bedre, men uten det forholdet hadde jeg ikke vært den dyktige datingrådgiveren jeg er i dag. Uten det forholdet hadde jeg ikke hatt kapasitet til å se mennesker fra deres ståsted og ikke bare mitt eget. Forstå hva som skjer med mennesker som sliter med lite egenkjærlighet, dårlig selvfølelse. Både hos den som driver med mishandlingen og den som blir mishandlet. Jeg hadde heller ikke hatt mulighet til å forstå de følelsene og triggerpunktene som mange har pga dårlige relasjoner.

Jeg er også takknemmelig for tidligere konkurser, negativ gjeld, betalingsanmerkninger og andre ting som folk ser på som slutten på livet.

Hvordan du takler det livet bringer deg, sier mye om hvor lang vei du har å gå for å få det 100% bra. Det å forstå at ingenting som skjer med deg kan egentlig hindre deg i å nå målene dine, er vesentlig for suksess. Du faller tilbake til start. Du triller terningen og setter i gang på nytt. Litt klokere, litt mer bevisst. Så faller du og lærer og faller og lærer helt til du har forstått hva du må gjøre for å ikke falle igjen.

Du blir hva du spiser, tenker og gjør.

Vi står alle på samme sted med de samme mulighetene til å lykkes, men kun de som virkelig går 100% inn for det, og har troen på at de vil klare det, vil klare å oppnå det de ønsker seg.

Det er ikke noe hokus pokus, men det kan kreve en viljestyrke og handlekraft mange ikke har.

Har du lyst til å lykkes så kan du lykkes. På samme måte som du hvis du hele tiden har fokus på hindringene så vil du også holde deg selv tilbake fra å lykkes.

Tankesett – tankesett – tankesett.

Helt på slutten vil jeg minne deg på noe jeg minner meg selv på hele tiden:

Hva andre mener om deg, har null betydning. Hva du mener om deg selv betyr alt.

Tygg litt på den, og kjenn etter om kanskje det er nettopp det som gjør at du ikke har kommet til styrke punktet hvor jeg er enda. At det er det som hindrer deg i å være sjefen i ditt eget liv og gjøre det som må til for at drømmene dine oppfylles.

Ønsker du mine 2 beste tips?

Jeg har laget en enkel guide som du kan laste ned helt gratis: https://anehagen.mykajabi.com/p/bli-mentalt-styrket-til-a-fa-det-du-vil-ha

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *