Slik velger du den beste matchmakeren. Pass på så du ikke velger feil!

Er du en av de som vurderer å ansette en matchmaker til å finne den rette for deg? Da bør du lese gjennom denne posten og virkelig sette deg inn i både yrke og menneskene som jobber med yrket. Det er lett å la seg lure av fine fraser og lovnader. Det er lett å bli fristet til å tro at selskaper med mange matchmakere er bedre enn andre. Samtidig er det dyktigheten, erfaringen og kontaktnettverket til hver matchmaker som betyr mest. Lær av det jeg lærte av å drive Norges største matchmakingselskap i 2 år. Da kaster du ikke bort pengene dine.

Å bli matchet av en matchmaker viser seg å føre til forhold som varer. Det er verdt investeringen når man ser resultatet. Men du må passe på så du ikke gir pengene dine til noen som ikke har peiling.

Kvalitetsikring av matchmakere er viktig.

For 3 år siden startet jeg Matchmaker Akademiet.  Jeg hadde to hovedgrunner for å sette i gang det prosjektet. Den ene grunnen var at jeg ville øke standaren på matchmkere i Norge, og den andre var at jeg ønsker en kvalitetsikring for kundene som bestiller en matchmaker. Jeg ønsker at kunder skal ha en garanti for at personen de gir masse penger til faktisk har kunnskapen til å levere det de blir betalt for å levere.  Nå som matchmaking begynner å bli populært er jeg utrolig glad for at jeg startet akademiet og kan tilby den kvalitetsikringen.  For det er ikke alle som egner seg til å jobbe som matchmaker.

For meg er det utrolig viktig at de menneskene jeg sertifiserer er mennesker jeg kan stå inne for som gode matchmakere. Jeg setter mitt navn og rykte på sertifiseringen min og det er jeg som vil få høre det hvis en av «mine» matchmakere ikke er dyktig.

Jeg skal kunne føle meg trygg på at de som er utdannet via meg har det som skal til for å sette passende mennesker sammen med hverandre. Jeg skal kunne føle meg trygg på at de har det som skal til for å ta vare på kundene og kvalitetsikre for kundene.

Noen ganger opplever jeg at enkelte ikke har det som skal til og dermed kan jeg ikke sertifisere dem. Det er heller ingen som er sertifisert uten å ha fått opplæring og jobbet sammen med meg i minst 3 måneder med kunder og kandidater. Ja de kan ta kurset mitt, men de er ikke sertifisert før de har fått godkjent sertifiseringen fra meg.

Ikke alle egner seg som matchmaker.

I fjor var det en av mine kursdeltagere som etter kurs fikk beskjed om at jeg ikke ville la henne bli med videre. Jeg så at hun hadde enormt mange ting i seg selv som hun måtte ta tak i. Det var også andre kursdeltagere som reagerte og kom med bekymringsmeldinger til meg pga ting hun hadde sagt eller gjort. Det er aldri gøy å fortelle noen at de ikke passer til noe de ønsker å jobbe med, og det er absolutt ikke noe hyggelig de gangene hun går ut i sosiale medier og prøver å svartmale meg, men sånn er det dessverre noen ganger. Det viser bare at valget mitt den gangen var rett.

Det er  nemlig ikke sånn at du må være perfekt eller ferdig utlært for å bli med på opplæring og sertifisering. men du nå ha det bra med deg selv. Du må ha selvinnsikt og ha lagt eventuelle dårlige erfaringer bak deg. Jeg må også se at du har mulighet til å se en sak fra flere sider, fordi det å være nøytral på tross av hva man hører og tror er utrolig viktig.

Hva betegner en dyktig matchmaker?

 

Det krever kunnskap og erfaring for å være en dyktig matchmaker. Det nytter ikke å ha sett noen episoder på TV og bare bestemme seg for å bli matchmaker. Det ligger i sjelen. Det er ett kall. En livsstil. Meningen med livet. Det å lytte til single, gi råd og veiledning og så introdusere mennesker til noen de virkelig kan få det bra med, er ikke noe alle kan gjøre.

En dyktig matchmaker skaper magi der man ikke skulle tro magi kunne dukke opp. En dyktig matchmaker har teft for å se historiene bak der menneske er i dag, og utnytte dette til å skape perfekte forhold med den rette kandidaten.

Velg en matchmaker som jobber med hjertet og ikke bare hodet. Velg en som har lidenskap for faget og som ikke legger vekk jobben og letingen etter noen til deg, når arbeidsdagen er ferdig. Matchmaking er ikke en deltidsjobb eller en 8 til 16 jobb. Det er ikke noe du kan drifte som en vanlig jobb og tro at du vil få resultater på den måten. Din matchmaker bør være en person som jobber for deg døgnet rundt, som alltid har deg i tankene og som alltid er på utkikk etter noen til deg.

Uten kandidater skjer det ikke noe!

Hovedjobben består av å finne de rette kandidatene. Det er det mange glemmer. De hører på ord og fine fraser fra mennesker som er gode på å selge, og de spør kanskje:

-Hvordan finner du kandidatene? Og får til svar at overalt. Jeg leter til jeg finner.

Se litt nærmere på det……

 • Vil den matchmakeren komme i kontakt med de type mennenen eller kvinnene du vil ha kontakt med?
 • Hvordan er nettverket til matchmakeren?
 • Hva slags mennesker kommer matchmakeren i kontakt med?

Det handler også om hvordan en matchmaker ser verdien av mennesker generelt. Hva er en god mann og en god kvinne for matchmakeren? Hva slags kriterier vektlegger matchmakeren når han eller hun ser etter nye kandidater?

Jeg var matchmakingansvarlig i et annet selskap en liten periode og eieren hadde disse kriteriene:

Bra dame: En dame som ser bra ut.

Bra mann: En mann som har god jobb, fint hus, eller masse penger.

I tillegg fikk han sine matchmakere til å sette seg opp på date med kandidater i systemet….

Dette er sikkert noe som passer noen, så jeg skal ikke dømme, men jeg har helt andre kriterier og verdier jeg vektlegger hos menneskene jeg matcher.

Stort selskap eller selvstendig matchmaker?

Etter å ha drevet det som ble Norges største matchmakingselskap i 2 år, er jeg veldig klar på en ting: Velg heller en selvstendig matchmaker som du betaler godt, enn et selskap med mange matchmakere hvor matchmakerne får lønn. Å ha folk på lønning er kostbart og det fører til at selskapet er avhengig av mange kunder for å få ting til å gå rundt. En matchmaker som ikke selv må skaffe sin egen inntekt, har heller ikke samme lidenskapen for å oppnå resultat når resultatet går i arbeidsplassens favør og ikke til matchmakeren personlig.

Tro meg, jeg har erfaring.  Det er en grunn til at mitt tidligere selskap gikk konkurs og matchmakerne som jobbet for meg ikke klarte å få de resultatene de ønsket seg.  Jeg ser det samme i de store selskapene i USA som drifter på samme måten. 60% av kundene får ikke det resultatet de ønsker seg, fordi matchmakerne har for mange kunder de må jobbe for.  Det er helt i orden når man betaler 899,- i måneden som man gjør på MatchMe, eller er med i en middagsklubb som Exclusive Club. Da forventer man ikke at man skal få personlig veiledning og oppfølging. Men når man betaler 30.000 eller mer? Da bør man ikke være en av mange.  Da bør man føle seg spesiell. Matchmakeren skal bli din beste venn i de månedene dere jobber sammen. Du skal kunne dele alle dine innerste tanker og følelser så dere blir godt kjent og du skal føle at matchmakeren tar vare på deg og vil ditt absolutt beste.

Her er mine beste tips for deg som vil benytte en matchmaker:

 

 • Velg å ansette en selvstendig matchmaker som ikke har mange kunder.
 • Velg å ansette en matchmaker med erfaring og kunnskap innen dating og relasjoner.
 • Velg en matchmaker som er aktiv og hele tiden ser etter og kontakter nye kandidater.
 • Hvis du skal benytte deg av et byrå pass på at du får din egen matchmaker og at matchmakeren har max 5 kunder om gangen.
 • Ikke betal full pris hvis matchmakeren ikke er sertifisert eller utdannet innen yrke. Da må det i tilfelle være en matchmaker som er sertifisert og utdannet som overvåker det hele og som får en andel av betalingen.
 • Be om referanser. Ikke stol på referanser du leser på nettet, men be om å få snakke med noen som har blitt matchet og som fortsatt er sammen med personen som hun/han ble matchet med.
 • Pass på at du betaler godt. Det er utrolig krevende å intervjue, kartlegge og skape en god kommunikasjon mellom kunde og kandidat. Føler matchmakeren at hun/han får betalt for jobben vil matchmakeren jobbet godt for deg og ta vare på dere begge videre også.
 • Skal du benytte deg av et stort selskap hvor matchmakeren er ansatt, sjekk om det er en bonus ordning hvor matchmakeren får utbetalt bonus når du har funnet kjærligheten.
 • Du overlater den viktigste oppgaven i ditt liv til et annet menneske, pass på at personen tar oppgaven alvorlig og er lidenskapelig opptatt av det å hjelpe mennesker finne sin store kjærlighet.

Skal du være din egen matchmaker?

Last ned mine 3 datingprinsipper, så kan du slippe mye unødvendig tull.

DE 3 DATINGPRINSIPPENE – GRATIS OG UFORPLIKENDE NEDLASTNING

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *