Tenker du som kvinne over hvilke signaler du sender ut?

I singelgrupper på facebook legges det daglig ut flere 100 selfier av single kvinner som ønsker kontakt med drømmemannen. Håpet om at den rette skal like bilde, bli interessert og ta kontakt på privaten øker for hvert knips som tas med mobilen. Kvinnene lener seg frem, knepper opp blusen og gir kamera sitt mest sexy blikk. Nå må han vel se meg? Nå må han vel legge merke til meg? Dette må jeg jo få oppmerksomhet av? Men hva skjer når innboksen bogner over av slibrige meldinger, sex forespørsler og dick pics? Kvinnene klager. De klager høylytt over useriøse menn og ekle meldinger de i følge dem selv aldri har bedt om. 

Hva slags signaler sender jeg ut med dette bilde? Hva er det du som ser dette bildet tenker at jeg er ute etter?

Det du sender ut……..

La oss avslutte denne diskusjonen en gang for alle. La oss dra frem boken «the secret» og lytte til det som hele boka gjentar 374 ganger: Det du sender ut det får du i retur.

Når jeg ser de bildene som legges ut så tenker jeg bare:

-Hva er du ute etter egentlig?

Forstår du hva slags signaler du sender ut? Forstår du at du fremstiller deg selv som ei som ikke er ute etter noe seriøst? Forstår du at du ødelegger sjansene dine til å kunne treffe en flott fyr når du fremstiller deg selv på den måten?

Jeg har vært der selv. For 10 år siden oppdaget jeg at Nettby kunne tilby meg oppmerksomhet.  Ved å dra kamera en meter opp i været, legge frem dådyrblikket over den dype kløften, og knipse bilder fikk jeg masse oppmerksomhet. Oppmerksomhet jeg trengte for å føle meg bra om meg selv.

Det var ingen som så de 30 kiloene som var overflødige på kroppen min. Ingen kunne se usikkerheten min. Jeg skjulte den ved å virke selvsikker der jeg stod med kløften opp i haka.  Jeg elsket oppmerksomheten. Jeg elsket at alle synes jeg var så flott og vakker og sexy. Helt til jeg begynte å innse verdien av meg selv.

Lenge før likes var et tema var jeg bitt av likes basillen. Jeg ble avhengig av andres oppmerksomhet for å føle meg verdifull. For å ikke kjenne på smerten av å hate meg selv. Jo bedre jeg har fått det med meg selv, jo mindre slik oppmerksomhet har jeg hatt behov for, men jo mer vanlig har slike bilder blitt.

Jeg tror ikke kvinner som deler slike bilder av seg selv hater seg selv. Jeg tror bare det er blitt så vanlig at de ikke tenker over hvilke signaler de sender ut når de legger ut slike bilder. De klarer ikke se sammenhengen mellom bildene de legger ut og det som detter ned i inboksen. Ikke før de sletter kløft bildene og begynner å legge ut andre typer bilder. Det er da de vil merke forskjellen.

Hva tåler du at er på forsiden av VG?

Jeg har en regel når det gjelder meg selv og deling på nettet. En regel jeg har hatt i alle år og som jeg bruker å tenke over hver gang jeg skal legge ut noe som helst.

-Kan jeg takle at dette havner på forsiden av VG?

Jeg skal kunne se på forsiden av VG og tenke at dette tåler jeg. Dette tåler familien min. Dette tåler de jeg er glad i.

Hadde det ikke vært for at jeg ville få frem poenget så hadde jeg aldri lagt ut et slikt bilde av meg selv. Det er ikke noe jeg ønsker å se på forsiden av VG. Jeg kjenner at jeg blir både svett og kvalm mens jeg tenker på at jeg straks skal legge dette ut på nettet. Ut på Facebook. Der mamma, pappa, sønnen min og tanten min kan se det.

Samtidig legger kvinner ut slike bilder av seg selv på facebook hele tiden. Joda, de gjør det i lukkede grupper, men de gruppene inneholder ofte flere tusen medlemmer.  Mange tusen medlemmer som med et enkelt tastetrykk kan laste ned bilde til sin egen PC. Som med alt annet.

Vi tenker over at vi ikke skal legge ut bilder av barna våre, samtidig legger vi ut bilder av oss selv drita fulle eller med dyp kløft og «kom å pul meg» blikk.   Jeg synes ikke det er greit. Jeg synes det vitner om liten selvrespekt. Men det er bare min mening, du har kanskje en annen?

Dette er meg i dag. Dette er bilder av meg selv som jeg deler i dag. Bilder jeg er komfertabel med og får like mye oppmerksomhet med. Jeg får bare en annen type oppmerksomhet.

 Jeg får aldri slibrige meldinger lenger.

Jeg får søte meldinger. Jeg får selvfølgelig meldinger om at jeg er søt eller pen og noen ganger sexy, men jeg får også meldinger som går mer på hva jeg skriver og hvem jeg er, enn at jeg er sexy eller pen.

Det mener jeg beviser at kvinner selv kan bestemme hva de vil motta av meldinger fra menn. Kvinner har selv makten til å si nei takk til de meldingene de klager over at de får.

-Gå litt i deg selv. Tenk over signalene du sender ut. Tenk over hvordan du fremstiller deg selv.

Tenk over hva du tiltrekker deg i dag kontra hva du ønsker å tiltrekke deg, og tenk over om du kan endre noe ved deg selv for å endre hvem du får kontakt med.

Menn som sender dickpics og slibrige meldinger vil alltid eksistere. De trenger likevel ikke være en del av din hverdag. Det er opp til deg. Du har makten til å selv bestemme hvem som skal kontakte deg og hvorfor.

Mine 3 datingprinsipper, har du lest de?

Jeg har laget 3 datingprinsipper som jeg anbefaler mine kunder å følge. Har du lest de? Hvis ikke kan du laste de ned enkelt og gratis her:

LAST NED DE 3 DATINGPRINSIPPENE

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *