Ville du som forelder fått rødt, gult eller grønt lys etter denne testen? Hva med deg som leter etter en kjæreste? Ville du fått godkjent?

I natt hadde jeg en helt utrolig  drøm, som gjorde at jeg våknet brått og med tusen tanker i hodet. Det var som om universet ville gi meg svar på det jeg har irritert meg over så mange ganger og vise meg at det jeg har tro på, og jobber med på sidelinjen faktisk vil fungere enormt bra i praksis. Ting som jeg mener burde blitt gjort for 10- 20 år siden og som jeg synes er helt hull i hue at vi enda ikke har fått orden på. Noe som jeg håper du også, når du har lest denne bloggposten kanskje vil tenke at ikke er så dumt og at du også kanskje får lyst til å presse staten litt på å faktisk få slike ting på plass. Ikke minst, kan du som meg, bli litt selvbevisst å finne ut om du kanskje kunne ha behov for noe mer enn det du har, for å gi ditt barn det beste utgangspunktet. Eller bli en god partner, kjæreste, venn, arbeidskolega og familiemedlem.

Hadde det ikke vært ganske så fantastisk å kunne ha et bevis på at man faktisk egnet seg til å være foreldre, eller å være i en relasjon med et annet menneske?

Digitalisering og innhenting av enda mer personopplysninger? Ja takk!

Drømmen min handlet om et par som ønsket å få barn. Jeg fikk følge reisen deres fra de kjøpte graviditet test og frem til barnet begynte på skolen. Jeg fikk se mine egne tanker om hvordan systemet burde vært, i praksis, og for meg var dette en helt utrolig flott opplevelse. Jeg tenker at mine tanker kan være provoserende for noen, men dette er mine tanker, min drøm og min løsning på noe jeg ser på som noe av det viktigste vi bør ta tak i for å få et bedre samfunn med mer trygghet og bedre mental helse. Mer åpenhet og mer normalisering av det å ha mentale utfordringer eller psykiske lidelser. Ikke minst andre løsninger som skal klikkes av for utprøvd i systemet, før medisinering tas i bruk.

Jeg er for digitalisering. Jeg er for det å hente inn nyttig og personlig informasjon i et stort system som staten har tilgang til. Jeg er for å endre personvernloven slik at alt om oss kan noteres og lagres på nettet. Den frykten folk går rundt med, som gjør dem motstander av dette, handler i mine øyne om frykten til å være 100% ærlig om hvem de er og hva de gjør. Det handler om å kunne fortsette å skjule sine mørke hemmeligheter og fortsette å skape det uvitende kaoset vi skaper i dag.

Hvis du har noe å skjule, så har du ett problem som ikke er løst.

The dark web, og andre mørke hemmeligheter!

I disse dager blir vi bombandert av innlegg om seksuell trakasering. Vi blir bombandert av artikler om pedofilinettverk, kvinnehandel for prostitusjon og andre forferdelige ting knyttet opp mot seksuelle behov og lyster som skader mennesker. Emosjonelt og fysisk.

Når 22 Juli tragedien skjedde var jeg en av de som var først ute med å stille spørsmålet -hvordan var barndommen hans? Hvilke signaler hadde mennesker rundt han snappet opp? Hvordan kunne dette menneske få utvikle seg uten at noen grep inn? Når jeg da leste om all den informasjonen som egentlig lå i systemet uten at det fikk noen effekt, så bekreftet det bare magefølelsen min om at digitalisering og åpenhet rundt vår psykiske og fysiske helse er viktig.

Av med de skylappene Norge AS har gått rundt med i alt for mange år.  Vekk med det systemet vi har i dag, som tydeligvis ikke fungerer i det hele tatt, og inn med noe nytt. Inn med noe som jeg i natt fikk se i praksis i drømmen min.

Drømmen handlet altså om et par som fikk sitt første barn. Jeg fulgte de fra første graviditetstest, gjennom svangerskapet, når barnet ble født og frem til barnet skulle begynne på skolen. Jeg fikk se en helt annen informasjonskanal og støtteapparat enn jeg selv fikk når jeg gikk gravid og jeg kjente jeg ble både varm om hjerte men også utrolig trist. Varm om hjertet fordi det var fint å se et system som fungerte bedre. Trist fordi jeg er redd for at dette aldri kommer til å bli en realitet mens jeg lever.

Når kompetansen måles fra dag en i et svangerskap.

For det første så kunne man kun få graviditetstest ved å først svare på spørsmål digitalt. Norge AS måtte vite hvem som kanskje var gravide, fordi da kunne de få  den rette oppfølgingen.

Graviditetstesten inneholdt ikke bare den tissetesten vi er vant med, men du måtte også registrere om svangerskapet var uønsket eller ønsket, og i tillegg registrere deg med inntekt, bosituasjon, relasjonsituasjon, IQ, EQ og ED (Emosjonell drivkraft: Hvordan du reagerer med automatikk ved emosjonelle situasjoner. )

Hvis programvaren ser faresignaler kommer det opp oppgaver som må utføres før det blir grønt lys. På den måten så kan vi råde de som ønsker å bli gravide eller som har blitt gravide om hva de må gjøre for å kunne få beholde barnet de skal bære frem. Rødt lys, barnet blir tatt fra deg når det blir født. Gult lys, du får beholde barnet men får oppfølging og oppgaver som må utføres før du får 100% foreldreansvar. Grønt lys du er good to go, men har forsatt tester du må ta underveis slik at det grønne lyse opprettholdes.

I min perfekte verden måtte det også en godkjennelse til fra begge parter for at svangerskapet skulle opprettholdes. Ville ikke far bli far, så hadde han like stor mulighet for å bestille abort som mor.

Vi er selv ansvarlige for å bruke prevensjon, men når uhellet skjer, skjer det for begge to, ikke bare for den ene. I dag blir flere og flere menn lurt for at single kvinner skal få det barnet de drømmer om, uten at et får noen konsekvenser for dem. I mine øyne burde slike hendelser straffes og slike svangerskap termineres.

Vi sier kvinner selv må få lov til å bestemme over sin egen kropp, og eget liv, samtidig er det helt greit at menn tvinges til å få et helt annet liv enn de hadde forestilt seg, og at barn vokser opp med viten om at en av foreldrene ikke ønsket at det skulle leve.

Flere par velger også å få flere barn for å redde forholdet sitt.  De ønsker å gjenskape de gode følelsene de hadde for hverandre når deres første barn ble født. Andre igjen tvinger den andre parten til å bli værende i en relasjon, ved å bli gravid eller gjøre partneren gravid.

Alle disse tingene MÅ noteres. Alle disse emosjonelle ustabilitetene må legges inn i systemet og være tilgjengelig for de som skal vurdere menneskets mentale og fysiske helse videre.

Hvor ville du ligget på fargeskalaen når du fikk ditt barn?

Dette spørsmålet synes jeg er veldig interessant og jeg håper at du som har lest helt ned hit vil bruke litt tid på å svare på det spørsmålet. Ville du fått grønt lys? Ville du fått gult lys? Ville du fått rødt lys?

Jeg kan med en gang si at jeg mitt lys ville vært rødt. Staten hadde ikke anbefalt meg å bli mamma uten at jeg fikk full oppfølging basert på mine egne målinger av det som trengs for å kunne gi et barn det beste utgangspunktet.

Føles det sårt å tenke på? Absolutt ikke. Fordi jeg var en av unntakene. Jeg var en av de som klarte det på tross av. Men det har kostet meg i blod svette og tårer. Jeg er stolt over at jeg har klart å ikke bli en del av den negative statistikken samtidig jobber med jeg med å ikke være bitter fordi systemet sviktet meg. Jeg må fortelle meg selv selv ofte at systemet sviktet fordi det  ikke er et systemet. Vi later som om vi har et system,  og bruker enorme resurser og tid på å forsvare det systemet vi ikke har, fordi det feiler så ofte.

Dagens system er en haug med papirer plassert i et skap hvor vi har null oversikt og handler på måfå. Vi suger litt på pekefingeren, stikker den i været og ser hvor vinden kommer fra. Så tar vi en avgjørelse ut i fra det. Det er kanskje ikke så ille, men det føles sånn.

Og i en verden hvor vi har mulighet til å kartlegge og analysere data som kan gi oss konkret og riktig informasjon er dette egentlig helt latterlig.

Dette handler ikke bare om å få barn!

Hvorfor bryr jeg meg tenker du kanskje? Hva har dette egentlig med min jobb om mine interessefelt å gjøre?

Når jeg sier at jeg jobber som datingrådgiver og matchmaker ler folk ofte. Og det provoserer meg, men jeg overser det fordi jeg vet det handler om uvitenhet. Det handler om uvitenhet over viktigheten med den jobben jeg har, for samfunnet vi lever i.

Jeg skal forklare:

Når jeg får en kunde så er det mitt ansvar å finne ut om dette menneske egner seg til å være i en relasjon eller ikke. Det er min første prioritering. Jeg er ikke bare ansvarlig for at min kunde skal finne den rette for seg, men jeg er også ansvarlig for å påse at min kunde er rett for noen. Min jobb er å kartlegge om en person er emosjonell stabil nok til å være i en relasjon. Jeg må kartlegg om personen kan ha disfunksjonelle emosjonelle eller mentale funksjoner som kan være skadelig for kunden eller partner.  Den kartleggingen som jeg har gjort de siste 3 årene har ført til at jeg har utviklet mitt eget system når det kommer til emosjonell drivkraft. En kategorisering av våre automatiske reaksjonsmønstre som vi er avhengig av å ha kunnskap om for å få et forhold som varer.

Single famler i dag i blinde. De har ikke peiling på hva de trenger eller hva de skal se etter.  De hopper inn i relasjoner basert på illusjoner, håp og drømmer, kontra og faktisk utnytte det teknologien nå gir oss mulighet til å få av kunnskap. Om oss selv og andre.

Vet du ikke hvem du er, kan du ikke vite hvem du passer sammen med. Og en personlighetsanalyse vil kunne gi deg et godt svar på hvem du kan passe til, og hva du bør se etter hos en partner for å sikre et godt samliv.

Jo da, selvfølgelig kan du benytte deg av personlighetstester som Myers Briggs eller Enneagrammet for å lære deg selv bedre å kjenne. Men ingen av disse har gode nok data til å kunne hente inn det som er nødvendig for å ha en mer riktig og sikker analyse. De tar utgangspunkt i det du svarer ut i fra hva du føler der og da. Hvordan dagen din er der og da.

Tar du testene hver dag i 30 dager eller ett år, så vil du kunne se mer hvem du kanskje er når du er 100% ærlig med deg selv. Men i mine øyne har du kun en av 4 viktige analyser som må settes sammen for at puslespillet om din personlighet skal være fullført.

Mitt ønske til jul i år? At vi begynner å utnytte de mulighetene digitaliseringen gir oss og faktisk skaper en bedre verden med bedre verktøy for de som trenger det. Verktøy som gir oss kunnskap vi tenger for å ha det bedre med oss selv, og bedre menneskelige relasjoner. Vi kan få bedre samarbeid på jobbb og det private og vi slipper å gå rundt å lure på om den vi dater er f.eks narsissist.

Ingen har bedre utgangspunkt til å få dette til enn lille rike Norge. Landet med få innbyggere og uendelige muligheter. Vi leter etter den nye Olja? Vel sentralisering av personopplysninger og hjelpemidler og verktøy satt i system kan være den nye olja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *